6 Μαρτίου: Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού…!

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού μελετήθηκε για πρώτη φορά το 1978 στη Νορβηγία και 9 χρόνια μετά, το 1987, σε πολλά επιστημονικά περιοδικά εμφανίζεται ο σχετικός όρος “bullying”.
Σύμφωνα με τον Olweus σχολική βία και σχολικός εκφοβισμός παρατηρείται όταν ένα παιδί «εκτίθεται, κατ’ επανάληψη και σε διάρκεια χρόνου, σε αρνητικές πράξεις από ένα ή περισσότερα άτομα.»

Πηγή: http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/

Ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε κάποιες πληροφορίες για αυτό το φαινόμενο, να δείτε σχετικά βιντεάκια, αλλά και να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά μια εύκολη κατασκευή.

 

https://view.genial.ly/60425958b965e10d64c6ebd5/interactive-image-sxolikos-ekfobismos

ΝΕΕΣ ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…!

Σας ενημερώνουμε ότι, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες, για οποιαδήποτε πληροφορία θα επικοινωνείτε με το σχολείο από τις 09:00 έως τις 11:00.

Τηλ: 2310676498

Email: mail@5nip-pefkon.thess.sch.gr