6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα

κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός, προέρχεται από άλλα παιδιά, συνήθως της ίδιας ηλικίας και αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στη σχολική πραγματικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη διαδικασία της μάθησης.

Με αφορμή αυτή την ημέρα διαβάσαμε κάποια βιβλία και συζητήσαμε για την ιστορία τους και τί πρέπει να κάνουν αν βρεθούν στη θέση των ηρώων και ζωγράφισαν ότι τους έκανε εντύπωση.

   

 

   

 

 

  

Συμμετείχαμε στην Πανελλαδική ενέργεια ενάντια στην Ενδοσχολική Βία 2021 από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ » και κάναμε την δική μας αφίσα για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα.

https://milatora.gr/schools/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-2021/%cf%84%ce%bf-5%ce%bf-%ce%bd%ce%b7%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83/

ολοκληρώνοντας φτιάξαμε το δικό μας «γλυκάκι» με τις λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να είμαστε ευγενείς

                             

 

Αφήστε μια απάντηση