Ενημέρωση για επαναλειτουργία

Αγαπητοί γονείς,

Εν όψει της επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου, θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας και την στήριξη του έργου μας σε όλο το διάστημα που το σχολείο παρέμεινε κλειστό, λόγω τηςπανδημίας.  Από την άλλη, τώρα που όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να επιστρέψουμε, θεωρώ κρίσιμο να επικαλεστώ για μία ακόμη φορά την συνεργασία σας, σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου σε τόσο δύσκολες ακόμα συνθήκες.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων – ζήτημα που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα τόσο για εμάς, όσο και για εσάς – θα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο και με συνέπεια οι οδηγίες του Υπουργείου.  Να επισημάνω την ατομική μας ευθύνη και την συνέπεια, ως πρωταρχικό ζητούμενο και στη συνέχεια τα εξής:

– Η φροντίδα από μέρους σας, ώστε η «Σχολική κάρτα για COVID-19» με το αρνητικό αποτέλεσμα του self test να προσκομίζεται από το γονέα/κηδεμόνα κατά την προσέλευση του νηπίου/προνηπίου στο σχολείο. Επισημαίνουμε πως κανένας μαθητής δεν θα γίνεται δεκτός χωρίς αυτήν.

– Η τήρηση των ισχυόντων μέτρων προστασίας και η πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας, υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ όπως παρακάτω:
– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
– η χρήση αντισηπτικών,
– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων κλπ.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο, από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ),

Οι μαθητές κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Το τεστ θα διενεργείται από ενήλικα. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση υπογεγραμμένη, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Οι μαθητές προκειμένου να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού self test, την οποία και θα φυλάνε στην τσάντα τους.
Τα παιδιά που μετακινούνται με το πούλμαν, επιδεικνύουν την σχολική κάρτα στο/στη συνοδό,ώστε να επιβιβαστούν και την οποία θα φέρουν μαζί τους και στο νηπιαγωγείο.

Επισυνάπτω για περισσότερες πληροφορίες το σχετικό ΦΕΚ και την Κ.Υ.Α.

Είμαι στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση (τηλ.επικ.:2106624951)

Με εκτίμηση και αμέριστη συμπαράσταση
Η Προϊσταμένη
Παναγιώτα Τσεκούρα

 

ΕΞΕ – 50209 – 2021 – Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου …

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ