Η Άνοιξη μας έφτασε…

Επιτέλους έφτασε η Άνοιξη! Ίσως βέβαια ημερολογιακά να έχει έρθει εδώ και δυο μήνες , όμως ο καιρός τώρα μας επιτρέπει να καταλάβουμε την διαφορά! Την Άνοιξη δεν την βλέπεις μόνο με τα μάτια σου….την Άνοιξη την νιώθεις! Παρακάτω θα δούμε διάφορους πίνακες διάσημων αλλά  και λιγότερων γνωστών ζωγράφων με θέμα την Άνοιξη. 

 

 

Μπορείς να δώσεις ένα όνομα για τον καθένα; Μπορείς να ζωγραφίσεις και εσύ την Άνοιξη;

Η λέξη Άνοιξη αρχίζει με τη φωνή Α. Δες το παρακάτω βίντεο με την “Αχτένιστη Αγελάδα”  και να σκέψου  και εσύ και άλλες λέξεις από Α. 

Ζωγράφισε σε ένα χαρτί λέξεις που αρχίζουν με τη φωνούλα Α;

 

Επίσης, η λέξη Α Ν Ο Ι Ξ Η έχει 6 γράμματα-φωνούλες.

 

Μπορείς να βρεις αντικείμενα μέσα στο σπίτι που ξεκινούν με αυτές τις φωνούλες και να μας τα φωτογραφίσεις; Για παράδειγμα ΑΧΛΑΔΙ για το Α, ΟΜΠΡΕΛΑ για το Ο κ.τ.λ. Μη ξεχνάς ότι στο νηπιαγωγείο δε μας νοιάζει η ορθογραφία των λέξεων αλλά μόνο οι φωνούλες που βγαίνουν ( η μαμά θα καταλάβει…♥).

Ήρθε η ώρα για παιχνίδι!

Πως όμως αλλάζουν οι εποχές; Ας δούμε το επόμενο βίντεο! Μας εξηγεί με απλά λόγια την εναλλαγή ημέρας-νύχτας αλλά και των εποχών.

 

Βέβαια  οι Αρχαίοι Έλληνες ….δε μπορούσαν ακόμα να εξηγήσουν όλα τα παραπάνω. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να εξηγήσουν την αλλαγή της φύσης και της θερμοκρασίας. Έτσι δημιούργησαν έναν μύθο!! Μια δική τους λοιπόν εξήγηση για την εναλλαγή των εποχών είναι ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης!

Ώρα για παιχνίδι!!!!!

 

 

Τα παιχνίδια του περίεργου Εφευρέτη!!!!

Ένα πασχαλινό παραμύθι που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ” Εφευρέτες παιχνιδιών, Ανακυκλωτές της χαράς”. Ένα δώρο για όλους τους μικρούς εφευρέτες των νηπιαγωγείων μας!

Χριστός Ανέστη!

Αποτελέσματα διαγωνισμού “καν’το να ακουστεί”

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού ραδιοφώνου με θέμα την κλιματική αλλαγή όπου  το ραδιοφωνικό μήνυμα που έφτιαξαν οι εφευρέτες  του νηπιαγωγείου μας και των άλλων  13   συνεργαζομένων νηπιαγωγείων του προγράμματος κατέλαβε την 2η. 2374 ακροατές πάτησαν την κόκκινη καρδούλα και μας ψήφισαν. Συγχαρητήρια στη συμμετοχή <<Αν κάθε μέρα>> που κατέλαβε την πρώτη θέση. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους!

http://europeanschoolradio.eu/contest/listeners/Mes-likes

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με αφορμή την 7η Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας, διοργανώνει δράση για όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας με τίτλο «Μένουμε σπίτι… ζωγραφίζουμε για  δημόσια δωρεάν υγεία για όλους» . Όποιος επιθυμεί μπορεί να στείλει την ζωγραφιά του μέχρι τις 13 Απριλίου στο ekp-kav@otenet.gr