Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Πανελλήνια Δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης

Το σχολείο μας, για ακόμη μια χρονιά, συμμετείχε στην Πανελλήνια Δράση «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό», που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Εργαστηρίου ΜΕΚΘΕΜΕ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις δράσεις, μεταφέροντας τα δικά τους μηνύματα φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας. Με έναν ποιητικό καθοδηγούμενο παιδαγωγικό αυτοσχεδιασμό, και την αφίσα του εναλλακτικού pop art καλλιτέχνη Keith Haring, αφήσαμε ένα δυνατό εικαστικό αποτύπωμα ενάντια στη βία συμμετέχοντας ενεργά στην Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

“Ελπίδα και φιλία
για ολα τα παιδιά.
Η βία δεν εχει θέση
στην παιδική καρδιά”
Εδώ είναι η αφίσα που η χαρά χωραει,
το μπουλινγκ δεν κυβερνάει την ανεμελιά.
” Οχι στη βια ,ναι στη φιλία”
Anonymo schedio 21Anonymo schedio 20

Οι δράσεις αυτές βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η καλοσύνη, η συνεργασία και ο σεβασμός αποτελούν τη βάση μιας αρμονικής συνύπαρξης, και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις. Η καλλιέργεια αυτών των δεξιοτήτων δεν περιορίζεται σε μία μόνο ημέρα. Αντίθετα, αποτελεί μια συνεχή παιδαγωγική διαδικασία που υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μέσα από δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Γιατί στο σχολείο μας πιστεύουμε πως όταν μαθαίνουμε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, χτίζουμε όλοι μαζί ένα περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και χαράς για κάθε παιδί.