ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ 5ης ΕΜΑΚ – ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την Τρίτη 21/5/2024, το Νηπιαγωγείο μας υποδέχτηκε την 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων σε μια προγραμματισμένη ημέρα ενημέρωσης των μαθητών/ τριών και των εκπαιδευτικών για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων (λ.χ. πυρκαγιών, σεισμών) με χρήση και μέσων προσομοίωσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας  και από κοινού με το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Στο διάστημα των 2 και πλέον ωρών που διήρκησε η συγκεκριμένη δράση στους χώρους των δύο σχολικών μονάδων έγινε ενημέρωση και εκπαίδευση θεωρητικά και πρακτικά στην αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων και παράλληλα υπήρξε δυναμική αλληλεπίδραση επί του πρακτέου, όπου αρκετές φορές οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου «απεγκλώβησαν ως διασώστες» τους «εγκλωβισμένους» διασώστες με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευμένων σκύλων της 5ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ήταν μια πραγματικά ιδιαίτερη εμπειρία για όλους μας και ευχαριστούμε την καταπληκτική ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το πολύ σοβαρό θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα παιδιά.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!!!

https://epirusgate.gr/5o-nipiagogeio-ioanninon-ta-paidia-se-rolo-diasoston/

https://epirusgate.gr/ta-paidia-enimerothikan-gia-themata-prolipsis-kai-antimetopisis-ektakton-fainomenon/

collage 1

Screenshot 1 1