«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Ιωάννινα.

Χαμόγελο του Παιδιού λογότυπο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τα Ιωάννινα και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, ο οποίος θα βρίσκεται στην Πλατεία Μαβίλη από τις 13 έως και τις 17 Μαρτίου 2023.

Οι επισκέπτες/τριες –μικροί/ες και μεγάλοι/ες- στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης που αξιοποιούν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, επάνω σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου, σεξουαλική βία και η παρενόχληση, οι εξαφανίσεις κ.ά.

Επιπλέον, οι επισκέπτες/τριες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή και ευρύτερα πανελλαδικά, καθώς επίσης για τους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι δράσεις, διαμορφωμένες κατάλληλα, απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών, σε γονείς/κηδεμόνες και σε εκπαιδευτικούς.

  • σε μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών
  • σε γονείς/κηδεμόνες
  • και σε εκπαιδευτικούς

Στον «ΟΔΥΣΣΕΑ» θα βρίσκεται σταθερά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγος) του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την υλοποίηση των άνωθεν δράσεων αλλά και για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αίτημα των επισκεπτών/τριών.

Η δράση προσφέρεται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους/ις συμμετέχοντες/ουσες, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες και δράσεις που διοργανώνει και υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης οι γονείς/κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί, ατομικά ή οργανωμένοι/ες στο πλαίσιο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ή Συλλόγων Εκπαιδευτικών, μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν κατά την παραμονή του «ΟΔΥΣΣΕΑ» στην περιοχή, καθώς επίσης να κλείσουν το ραντεβού τους για συμμετοχή, επικοινωνώντας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης) τηλεφωνικά στο +30 2610332499 (ζητάτε την κα. Ψωμαθιανού Αλεξάνδρα) ή μέσω email στο school@hamogelo.gr (θέμα: Δράσεις «ΟΔΥΣΣΕΑ» στα Ιωάννινα»).

Σημειώνεται ότι στην Πλατεία Μαβίλη θα βρίσκεται και το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο οποίο εθελοντές/ριες Ιατροί και Οδοντίατροι θα εξετάζουν δωρεάν παιδιά και μαθητές/ριες των Ιωαννίνων. Οι σχολικές μονάδες θα λάβουν σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Ιωαννιτών για να προγραμματίσουν την επίσκεψη των παιδιών, καθώς επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα για κράτηση μεμονωμένων ραντεβού από όσες οικογένειες το επιθυμούν, εκτός σχολείων.

Περισσότερες πληροφορίες στο:

https://www.hamogelo.gr/gr/el/kinito-ergastirio-odisseas/