5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

εκπαιδευτικός ιστότοπος

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22

Ιαν 202223

Για την φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει 2 σχέδια δράσης σχετικά με την διαμόρφωση της αυλής μας.5o nhp xalandriou 2

Mε συστηματική διερεύνηση καταλήξαμε ότι  ο αύλειος χώρος είναι πολύ μεγάλος σε έκταση, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτος. Λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα  κατάσταση, η εκμετάλλευση της αυλής του σχολείου για την επέκταση δομημένων μαθησιακών δραστηριοτήτων αποτελεί για εμάς μια σημαντική προτεραιότητα. Επομένως θα πρέπει να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να ενθαρρύνει και να αναπτύσσει τη μάθηση, να καλλιεργεί τις σχέσεις μαθητών και να είναι ευχάριστος, φιλικός και ακίνδυνος για τα παιδιά. Η αυλή του σχολείου θα θέλαμε να χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς και παιδιά για παιδαγωγικές δραστηριότητες και όχι μόνο για ψυχοκίνηση και παιχνίδι.

Στόχοι μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι :

  • Η βελτίωση της λειτουργικότητας ,της αισθητικής αλλά και της ασφάλειας του αύλειου χώρου.
  • Ο σχεδιασμός δραστηριοτήτων όπως επιδαπέδια παιχνίδια ,εξωτερικές βιβλιοθήκες, φυσικές γωνιές ενδιαφερόντων αλλά και
  • Η ευαισθητοποίηση φορέων για την αξιοποίηση του χώρου.

Η υλοποίηση των σχεδίων μας συνδέεται με παράγοντες όπως η αξιοποίηση των πόρων του σχολείου, η υλικοτεχνική του υποδομή, η επάρκεια και η καταλληλόλητα του εξοπλισμού του σχολείου, αλλά και η βελτίωση της υπάρχουσας όπου είναι εφικτό, η ενίσχυση των σχέσεων σχολείου φορέων.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, διαθέτουν την τεχνογνωσία πάνω σε πρακτικές και δραστηριότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη των σχεδίων δράσης, αφού σχεδόν κάθε χρόνο παίρνουν μέρος σε περιβαλλοντικά προγράμματα αλλά και εκπονούν δράσεις που πραγματοποιούνται εντός και εκτός την σχολικής τάξης.

Το πράσινο γύρω μας λιγοστεύει, όπως και η επαφή των παιδιών μας με την φύση. Η αυλή μας με το πράσινο που την περιβάλλει  είναι μία ευκαιρία για μάθηση και κυρίως “πράσινη” μάθηση.

Λιθαράκι προς αυτή τη κατεύθυνση αποτελεί και η ενασχόληση του σχολείου μας με περιβαλλοντικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Eco Schools (www.ecoschools.gr).

Με αυτό το…πράσινο σχέδιο δράσης:eco school

  • Θα τοποθετηθεί χώμα σε παρτέρια και θα δημιουργηθούν νέα.
  • Μαραγκός θα φτιάξει φράχτες  γύρω από χώρους φυτέματος όπου τα παιδιά θα φυτεύουν, θα  διακοσμούν και θα  φροντίζουν.
  • Θα κατασκευαστούν ταΐστρες για πουλιά και
  • θα τοποθετηθούν τα  μπολάκια μας για τα αδέσποτα.

Σέβομαι το περιβάλλον, αποκτώ οικολογική συνείδηση, συμβάλλω στην αειφορία.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πιο παλιά…

European Radio Logo


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων