ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”

Το 5ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναλάβαμε δράση για τη σωστή ανακύκλωση. Στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τους βασικούς κανόνες της σωστής ανακύκλωσης, να παρακινηθούν να προβληματιστούν και να αντιδράσουν. Να συνειδητοποιήσουν ως λύση για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος το τρίπτυχο: μείωση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση. Να καλλιεργήσουν οικολογική συνείδηση μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και να ευαισθητοποιηθούν από μικρή ηλικία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο τίτλος της δράσης μας είναι: “Το περιβάλλον μας δεν λερώνουμε τα σκουπίδια ανακυκλώνουμε”
Στην αρχή της δράσης ευαισθητοποιήσαμε και τους γονείς τους οποίους καλέσαμε με επιστολή με τίτλο “ό,τι είναι άχρηστο για σας είναι χρήσιμο για μας” και ενεπλάκησαν στη προσπάθεια μας φέρνοντας στο σχολείο διάφορες άδειες και καθαρές συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο ,πλαστικό ,γυαλί και μπαταρίες. Έπειτα από χαρτόκουτα φτιάξαμε 4 κάδους και τους τοποθετήσαμε στην αυλή.

<img src="https://blogs.sch.gr/5nipartem/files/2024/07/ΚΑΔΟΙ-2-300×300.jpg" alt="ΚΑΔΟΙ 2" width="300" height="300" class="alignnone size-ΕΙΚΟΝΑ 3

3

4

5

ΑΦΙΣΑ

1
Επίλογος του προγράμματός μας ήταν η καλοκαιρινή γιορτή λήξης.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *