Σχολικός μαραθώνιος -Πάμε Ανακύκλωση 2022-2023

Σχολικός 2022 2023 1 page 0001 1

Το νηπιαγωγείο μας με μεγάλη χαρά για μια ακόμα φορά θα πάρει μέρος στον σχολικό μαραθώνιο

Πάμε Ανακύκλωση
     2022-2023.

Στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, Followgreen (followgreen.gr/ampelokipi-menemeni),
ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, για 5η   συνεχή χρονιά,
διοργανώνει τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.
Ο σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών), και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου ‘’Κάθε Κουτί Μετράει’’.
Ο Μαραθώνιος απευθύνεται στους μαθητές όλων των δημοτικών και των νηπιαγωγείων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Στόχος είναι η ανάπτυξη κουλτούρας σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων και η περιβαλλοντική συνείδηση.

Η επίδοση των σχολείων μετριέται σε πόντους, οι οποίοι συγκεντρώνονται με την ανακύκλωση που κάνει κάθε σχολείο και με τις δωρεές των μελών της πλατφόρμας .Στο τέλος του μαραθωνίου ο Δήμος θα βραβεύσει τα σχολεία με χρηστικά δώρα και επαίνους επιβράβευσης. Μπορείτε πολύ εύκολα να γίνετε μέλος της πλατφόρμας  και  να δωρίσετε πόντους στο νηπιαγωγείο μας. Πιο αναλυτικά, η διαδικασία είναι ως εξής:

Α) Πόντοι από ανακύκλωση
Το άδειασμα του κάδου  πιστοποιείται από τη Διεύθυνση Kαθαριότητας και την ΑΦΗΣ και υπολογίζεται σε πόντους ανά κιλό.
Β)Πόντοι από δωρεές
Τα σχολεία συγκεντρώνουν πόντους και από δωρεές των μελών της πλατφόρμας, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς/ κηδεμόνες. Κάθε μέλος του followgreen  μπορεί να δωρίσει σε οποιοδήποτε σχολείο έως 100 πόντους μηνιαίως.
Οι παραπάνω πόντοι αθροίζονται και διαιρούνται με τους μαθητές του σχολείου.
Το άθροισμα των πόντων των ανακυκλώσιμων υλικών και των πόντων της δωρεάς, αποτελεί και το δείκτη επίδοσης του σχολείου, όπου θα καταγράφεται online στην ειδική σελίδα«ΣΧΟΛΕΙΑ» followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/contest .
Η σελίδα αυτή είναι προσβάσιμη από κάθε επισκέπτη του followgreen.gr/ampelokipimenemeni, αλλά η δωρεά πόντων γίνεται αποκλειστικά από τα μέλη της πλατφόρμας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς
μπαίνουμε στο:

www.followgreen.gr/ampelokipi-menemeni

κάνουμε εγγραφή 
 δωρίζουμε πόντους στο σχολείο μας 
και παρακολουθούμε τις επιδόσεις του !!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

E-twinning πρόγραμμα – Nibble your S.T.E.A.M path

  Nibble your S.T.E.AM path

  Πρόγραμμα etwinning

 Το νηπιαγωγείο μας φέτος θα συμμετέχει με μεγάλη χαρά σε ένα πρόγραμμα Ε-twinning μαζί με άλλα σχολεία από την Κύπρο, την Ιταλία , την Πορτογαλία, την Ισπανία , την Ρουμανία και την Ελλάδα.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι
 Nibble your S.T.EA.M path.


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Ο Nibbles, το μικρό τέρας των κίτρινων βιβλίων, έχει δραπετεύσει από το βιβλίο του και μπήκε σε άλλες ιστορίες. Τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι για να βρουν τον  Nibbles, να ανακαλύψουν βιβλία και να μάθουν να τα αγαπούν.
Τα παιδιά θα μάθουν να αγαπούν βιβλία , θα κάνουν δραστηριότητες S.T.E.A.M, θα παίξουν με το ρομποτ -μελισσάκι bee-botκαι θα ασχοληθούν με την κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό.

  • Στόχοι του προγράμματος:
    – Θα μάθουν  να αγαπάνε τα βιβλία, πώς φτιάχνονται και ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στη δημιουργία τους
    – Θα εξασκηθούν στον προγραμματισμό μικρών ρομπότ
    – Θα προσεγγίσουν τη μέθοδο STEAM μέσω του σχεδιασμού, του σχεδιασμού, της συμμετοχής, της αμφισβήτησης, της παρατήρησης και της δοκιμής των ιδεών τους.
    –  Θα διευρύνουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσω των δραστηριοτήτων STEAM.
    –  Θα εξασκηθούν στην επίλυση προβλημάτων, στην εργασία σε ομάδες, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και αλγοριθμικών δεξιοτήτων μέσα από διάφορες δραστηριότητες. 
    – Θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, την επικοινωνία και τη συνεργασία, την καινοτομία, την αγάπη για τη μάθηση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση
    – Θα μοιραστούν εμπειρίες και πολιτισμούς με άλλους εταίρους και χώρες