Αυτοαξιολόγηση Σχολικής μονάδας – Σχέδια Δράσης

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των Σχεδίων Δράσης από τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, καθώς και η υποβολή τους στη σχετική  πλατφόρμα του ΙΕΠ, στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας. Σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων τα Σχέδια Δράσης που θα υλοποιηθούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι δύο:

Το πρώτο έχει τίτλο “Σ΄ έχω μέσα στην καρδιά μου” κι έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα εθελοντισμού, ενσυναίσθησης και δοτικότητας μέσα από τη συμμετοχή στο εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ πρόγραμμα “Make- a- wish- Kάνε μια ευχή Ελλάδος”. Ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να εκπληρώσει ευχές παιδιών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η προσμονή για την εκπλήρωση της ευχής, δίνει κίνητρο στα παιδιά αυτά να παλέψουν για την ίασή τους.

Το δεύτερο έχει τίτλο “Γέφυρες συνεργασίας σχολείου-οικογένειας για την ομαλή γνωστική και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών/τριών”

Βασικός στόχος του σχεδίου δράσης είναι η δημιουργία σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της συμβολής των γονέων στην ομαλή  γνωστική και κοινωνοικοσυναισθηματική ανάπτυξη αλλά και την προσαρμογή των παιδιών τους στο σχολικό πλαίσιο.

Οι γονείς  μέσα από διαδικτυακά  σεμινάρια που θα διοργανώσει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, με τη συμμετοχή και ειδικών επιστημόνων, θα ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών τους, τα χαρακτηριστικά του πλαισίου φοίτησης στο νηπιαγωγείο αλλά και θέματα που τους απασχολούν για τη συνεργασία της οικογένειας με το νηπιαγωγείο. Με τη διεξαγωγή των σεμιναρίων αυτών και των συζητήσεων που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της υλοποίησής τους, επιδιώκουμε την καλλιέργεια κλίματος αλληλοσεβασμού, κατανόησης και την ενδυνάμωση των σχέσεων σχολείου-οικογένειας προς όφελος των μαθητών μας.