Καλοκαίρι

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Να’ μαστε πίσω στο σχολείο μετά από την αναγκαστική απομάκρυνσή μας ! Επιτέλους θα γεμίσει με παιδικές φωνούλες το κτίριο αλλά και η όμορφη αυλή μας!

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι λίγο ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας, ΑΛΛΑ θα το χαρούμε με ασφάλεια προσωπική  και κοινωνική.

Αλήθεια τι σας έρχεται στο νου μόλις σκεφτείτε το καλοκαίρι;;;;;

Είναι σίγουρο πως ο καθένας από εμάς θα έχει να προσθέσει και κάτι ακόμη στις παραπάνω λέξεις.

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο χαρά και μουσική! Υπάρχουν πολλά τραγούδια που γράφτηκαν για να το περιγράψουν. Επιλέξαμε μερικά και σας προτείνουμε να τα ακούσετε. 

Η μουσική σας περιπλάνηση ξεκινά…..

 

 

Το καλοκαίρι είναι ταυτόσημο της διασκέδασης, της χαλάρωσης και των διακοπών για τα περισσότερα παιδιά. Το παιχνίδι είτε στο πάρκο,είτε στην θάλασσα, είτε στο βουνό, είτε στην γειτονιά κατά τη διάρκεια της ημέρας απαιτεί να είμαστε προσεκτικοί με τον ήλιο.       Ο ήλιος είναι φίλος μας αλλά μπορεί να γίνει και εχθρός μας αν δεν προσέξουμε.

 Ας παρακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε από τις καυτές του ακτίνες:

 

Για να περάσουμε καλά στις διακοπές και να είμαστε ασφαλείς καλό είναι να θυμόμαστε τον παρακάτω δεκάλογο των διακοπών!

Όταν έρθουν οι πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, σας προτείνουμε να κατασκευάσετε τις δικές σας βεντάλιες με μια απλή σελίδα και με δύο γλωσσοπίεστρα ξύλινα ή με χάρτινο πιάτο που έχουν προηγουμένως ζωγραφίσει τα παιδιά. 

Μπορείτε επίσης να μάθετε να φτιάχνετε μια χάρτινη βάρκα με χαρτοδιπλωτική στο παρακάτω βίντεο.

Όπως κι αν αποφασίσετε να περάσετε τελικά αυτό το καλοκαίρι ευχόμαστε να περάσετε καταπληκτικά! Προτείνουμε μάλιστα να επιλέξετε ως προορισμό σας ένα από τα πολλά υπέροχα μέρη της πατρίδας μας.

Γιατί όπως λέει και το τραγούδι : «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ, έλα απόψε για να νιώσεις όπως δεν ένιωσες ποτέ»