5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

5ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ ΤΗΛ. 2421042698 email: mail@5lyk-volou.mag.sch.gr

 • you’R Nature you ‘R Future

  Instagram

  #yournatureyourfuture

 • Τα Νέα…του 5ου

  Press Five

  Welcome! ..... Καλώς ήρθατε!

 • Μένουμε Ασφαλείς – Μαθαίνουμε Ασφαλείς

  Αντίσταση στον CoVID-19

  Αντισταθείτε στον CoVID-19 με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Επίσκεψη μαθητών Erasmus+ στην πόλη Ελαζιγ της Τουρκίας από 22-26/4/20

Συγγραφέας: ΡΗΓΑΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ στις 22 Μαΐου 2024

IMG 20240426 WA0023

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ αντιπροσωπεία του 5oυ Γ.Ε.Λ Βόλου επισκέφθηκε την Τουρκία την εβδομάδα από 22 έως 26 Απριλίου και συγκεκριμένα το σχολείο στην πόλη Ελαζίγ. Ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν “ Food waste” η σπατάλη που γίνεται με την κατανάλωση τροφίμων, η μελέτη που αφορά τις βιώσιμες μεθόδους, η αποφυγή τοξινών που βλάπτουν την ανθρώπινη και περιβαλλοντική υγεία , ο σεβασμός στον πλανήτη, η διατήρηση και αναγέννηση του αγροοικοσυστήματος και η αποφυγή τοξινών που βλάπτουν την ανθρώπινη και περιβαλλοντική υγεία αντί να δίνεται προτεραιότητα στο κέρδος.

Κάθε ομάδα από τις χώρες συνεργασίας:: Ιταλία, Λιθουανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκία παρουσίασε τις εργασίες της σχετικά με τα παραπάνω θέματα συνδεόμενα με τον τίτλο του προγράμματος,: you’R Nature, you ‘R Future.

Ολοι οι συμμετέχοντες παρακολουθήσαμε μαθήματα ανταλλάσσοντας απόψεις και μιλώντας με τους μαθητές . Προχωρήσαμε με σχετικά εργαστήρια ζωγραφικής, λεξιλογικά και ένα απόγευμα κάθε ομάδα μαγείρεψε ένα τοπικό πιάτο μοιράζοντας συνταγές με άλλους συμμετέχοντες. Επισκεφτηκαμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τις πηγές του Ευφράτη ποταμού, παλιούς προϊστορικούς οικισμούς, μουσεία, παλάτια και σημαντικές πόλεις. Οι μαθητές βίωσαν διαφορετικές εμπειρίες κατανοώντας τις διαφορετικές κουλτούρες. Οι εκπαιδευτικοί πήραν αποφάσεις για τη διεκπεραίωση του προγράμματος και για την επόμενη κινητικότητα που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας. Οι εμπειρίες όλων μας ήταν εξαιρετικές

Φυτέψαμε λαχανικά στον κήπο των σχολείων Erasmus και μετά μετακομίσαμε στο Χαρπούτ, μια αρχαία πόλη κοντά στο Elagiz (Επίσκεψη σε μουσείο, επίσκεψη στο κάστρο). Μετά το γεύμα οι μαθητές και οι καθηγητές καθάρισαν το περιβάλλον του Harput.