5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

5ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ ΤΗΛ. 2421042698 email: mail@5lyk-volou.mag.sch.gr

 • you’R Nature you ‘R Future

  Instagram

  #yournatureyourfuture

 • Τα Νέα…του 5ου

  Press Five

  Welcome! ..... Καλώς ήρθατε!

 • Μένουμε Ασφαλείς – Μαθαίνουμε Ασφαλείς

  Αντίσταση στον CoVID-19

  Αντισταθείτε στον CoVID-19 με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Με 2 ομάδες για 2η συνεχόμενη χρονιά μαθητές του 5ου ΓΕΛ συμμετείχαν και πάλι στον τελικό του Young Business Talents!

Συγγραφέας: 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ στις 23 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣΠ20240322 192055 2

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 δύο ομάδες μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βόλου , η EFKA με τους μαθητές: Βαλατσού Ευαγγελία, Γκουνταρά Φωτεινή, Χατζηιωάννου Αποστολία που είχαν την2η θέση στα ημιτελικά και η KLEMAVY με τους μαθητές: Τζουμέκα Θεόδωρο, Παναγή Βασιλική, Γκοντούρα Μαρίνα  που είχαν την 4η θέση στα ημιτελικά συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Young Business Talents που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ ) στο χώρο της Αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη».

Η ομάδα KLEMAVY ήταν αυτή που βρέθηκε στην καλύτερη θέση από όλες τις ομάδες του Νομού Μαγνησίας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Όλες οι ομάδες του σχολείου μας, στο σύνολο τους (16) κατάφεραν να φτάσουν επιτυχώς στα ημιτελικά του διαγωνισμού Young Business Talents, διανύοντας  11 εικονικά Εταιρικά έτη, συντάσσοντας τα αντίστοιχα Επιχειρηματικά Σχέδια, στα οποία έπρεπε κάθε φορά να ληφθούν 113 διαφορετικές επιχειρηματικές αποφάσεις σχετικά με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό, μέσω ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, όλοι οι μαθητές μας, κατάφεραν να διοικήσουν και να καταστήσουν βιώσιμες και κερδοφόρες τις εικονικές τους επιχειρήσεις σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού.  

Και φέτος η συμμετοχή των ομάδων ήταν πάνω από 700 ωστόσο με βάση τους κανονισμούς του διαγωνισμού ο μέγιστος δυνατός αριθμός ομάδων που προκρίνονται στον τελικό, ανά σχολείο, είναι έως και 2 ομάδες.

 Καταφέραμε λοιπόν, από τις περιφέρειες Θεσσαλίας –Στερεάς – και Ιόνιων νησιών που  προκρίθηκαν μόλις 11 ομάδες, οι 2  ομάδες να είναι του σχολείου μας.

Ο συντονισμός και η καθοδήγηση των ομάδων έγινε από την καθηγήτρια οικονομολόγο του 5ου ΓΕΛ Βόλου κ. Άννα Ζαγκαϊλια

pdf24_τελική κατάταξη (3)

 

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με 2 ομάδες για 2η συνεχόμενη χρονιά μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βόλου συμμετείχαν και πάλι στον τελικό του Young Business Talents!