«μπαμπάδες με ρούμι» Θεατρική παράσταση του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

«μπαμπάδες με ρούμι»

Θεατρική παράσταση του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

Με αφορμή  το μάθημα της καλλιτεχνικής  παιδείας ,μαθητές  του μαθήματος  αυτού με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας του μαθήματος , κυρίας  Αλεξανδρή αποφασίσαμε  να αξιοποιήσουμε τα όσα μάθαμε στο μάθημα αυτό αλλά και να δοκιμάσουμε το υποκριτικό μας  ταλέντο  .

Κατά τη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς  μελετήσαμε τη θεατρική κωμωδία  των Θαν. Παπαθανασίου και  Μιχ.Ρέππα  «Μπαμπάδες με ρούμι» που σκιαγραφεί   τις βαθιές επιθυμίες κάθε ανθρώπου  για πλούτο και  δύναμη. Έτσι αφού το έργο θεωρήθηκε κατάλληλο για παρουσίαση και επειδή ήταν ιδιαίτερα αγαπητό, εμείς οι μαθητές  και  η υπεύθυνη καθηγήτρια αποφασίσαμε  να κάνουμε κάτι ως θεατρική ομάδα του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων  για το σχολείο μας. Έπειτα από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου αρχίσαμε να πραγματοποιούμε τον στόχο μας: να παρουσιάσουμε μερικές σκηνές του έργου. Στην αρχή  όλοι μας  ήμασταν αγχωμένοι. Ντρεπόμασταν να πούμε τα λόγια μας  μπροστά στα άλλα παιδιά , φοβόμασταν πως θα τα ξεχάσουμε μπροστά στο κοινό ,πως  δεν θα τα πούμε σωστά, πως,  πως, πως… Όμως με συνεχείς πρόβες και συναντήσεις  «έσπασε ο πάγος» μεταξύ μας  και το αποτέλεσμα ήταν οι χαρακτήρες  που υποδυθήκαμε να φαίνονται  αληθινοί!

Η  μεγάλη μέρα είχε φτάσει. Η  μέρα για την οποία  προετοιμαζόμασταν τόσο καιρό. Αρχικά το πρωί  εκείνης της ημέρας ετοιμάσαμε το απλό μας  σκηνικό και περιμέναμε ανυπόμονα να ξεκινήσουμε. Μόλις ξεκινήσαμε ήμασταν όλοι μουδιασμένοι από το άγχος  και την αίσθηση ότι όλοι θα μας κρίνουν αρνητικά, μα στη συνέχεια  αποβάλαμε αυτά τα συναισθήματα και έτσι  δείξαμε  τον καλύτερο εαυτό μας κάνοντας  την παράσταση ακόμη πιο ρεαλιστική και απολαυστική. Αυτό που κερδίσαμε όμως και εμείς οι μαθητές και η κυρία Αλεξανδρή ήταν ότι   απολαύσαμε την προετοιμασία και κάναμε μία ωραία παρέα. Ελπίζουμε βέβαια και όλοι όσοι  παρευρέθηκαν την τελευταία σχολική ημέρα να διασκέδασαν όσο εμείς!

ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ