Πρόγραμμα πενθήμερης εκδρομής Γ’ Λυκείου στην Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία-Κατάκολο-Αγία Λαύρα-Καλάβρυτα-Μέγα Σπήλαιο-Achaia Clauss- Βάσσες Φιγαλείας-Δημητσάνα-Ανδρίτσαινα-Βυτίνα (12/12/2018 ημέρα Τετάρτη έως 16/12/2018 ημέρα Κυριακή)

Πρόγραμμα πενθήμερης εκδρομής Γ’ Λυκείου στην Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία-Κατάκολο-Αγία Λαύρα-Καλάβρυτα-Μέγα Σπήλαιο-Achaia Clauss– Βάσσες Φιγαλείας-Δημητσάνα-Ανδρίτσαινα-Βυτίνα (12/12/2018 ημέρα Τετάρτη έως 16/12/2018 ημέρα Κυριακή)

Αρχηγός: Αμαλία Ηλιάδη, φιλόλογος-Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

Συνοδοί καθηγητές: Γεωργόπουλος Ιωάννης, γυμναστής, Μουζακιάρης Γεώργιος, φιλόλογος-Καρατώλος Γεώργιος, μαθηματικός-πληροφορικός.

1η ημέρα: 7:30 π.μ. Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στη Ναύπακτο, άφιξη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο (πλατεία Γεωργίου Α’ , «Ψηλά Αλώνια», Άγιος Ανδρέας )και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Βραδυνή έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Θα θαυμάσουμε και θα απολαύσουμε τα πιο σημαντικά μνημεία, όπως ο ναός του Ολυμπίου Διός, το Στάδιο και το Ηραίον. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο και το νέο κτίριο του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο έχει στην κατοχή του πολλά αναμνηστικά από τις νεότερες Ολυμπιάδες και τη μοναδική στον κόσμο συλλογή γραμματοσήμων με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μεσημέρι μετάβαση στο γνωστό παραλιακό θέρετρο του Κατακόλου, έξω από τον Πύργο και γεύμα σε μια από τις παραλιακές ψαροταβέρνες. Στη συνέχεια της διαδρομής, στάσεις στα ακόλουθα: Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας, Ανδρίτσαινα, Δημητσάνα, Βυτίνα. Επιστροφή στην Πάτρα το βράδυ 9:30. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για Αγία Λαύρα, Καλάβρυτα, Μέγα Σπήλαιο, Achaia Clauss. Στη συνέχεια περιήγηση στα υπόλοιπα αξιοθέατα της Πάτρας: Δημοτικό θέατρο «Απόλλων»: αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, μεσαιωνικό κάστρο, εκκλησία του Παντοκράτορα. Ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη και ξενάγηση στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης της Πάτρας: αρχαιολογικό, λαογραφικό, τύπου. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης. Ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μετά το πρόγευμα, ένας τελευταίος περίπατος στο κέντρο της πόλης και αναχώρηση για Τρίκαλα. Μετά από ενδιάμεση στάση, άφιξη στο χώρο του σχολείου γύρω στις 8:00 μ.μ.