Η Μαρία Μόρφου, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων εκθέτει τις εντυπώσεις της από την πρώτη της χρονιά στο Λύκειο»

Η Μαρία Μόρφου, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων εκθέτει τις εντυπώσεις της από την πρώτη της χρονιά στο Λύκειο»
Λύκειο έλεγαν το μέρος όπου όλα σοβαρεύουν, που θα σταματήσετε να είστε παιδιά, που θα πρέπει να δουλέψετε περισσότερο, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε πλάνα και σχέδια και να σκεφτείτε επιτέλους το μέλλον σας, να είστε πιο υπεύθυνοι, με λίγα λόγια, να μεγαλώσετε. Ήταν αυτά ακριβώς τα λόγια που μας προετοίμαζαν για μια καινούρια φάση στη ζωή μας, αλλά και φυσικά μας έκαναν να νιώθουμε πληθώρα ποικίλων συναισθημάτων εξαιτίας της επανάληψής τους με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε αρκετό φόβο αλλά και ανυπομονησία για την αλλαγή αυτή.
Καθώς οι μέρες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησίαζαν τα ερωτήματα, η αγωνία, ο φόβος, το άγχος και αμέτρητα άλλα συναισθήματα μας κατέκλυζαν. Η εισαγωγή μας στον κόσμο των μεγάλων που μας γέμιζε ξαφνικά με περισσότερες ευθύνες και έγνοιες φάνταζε ξένος. Προσπαθούσαμε να παραμένουμε θετικοί όμως και το ξεκίνημα  ήταν  γεμάτο καλή διάθεση και όρεξη για μια παραγωγική χρονιά. Η γνωριμία με το καινούριο μας περιβάλλον ,με τους καινούριους μας καθηγητές και το νέο μας σχολείο γενικότερα ήταν ομαλή και μας βοήθησε σταδιακά να αποβάλλουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα αντικαθιστώντας το με κίνητρα για δουλεία και εξέλιξη. Με το πέρασμα των πρώτων μηνών, αφού πέρασε μία φάση προσαρμογής στα καινούρια μας πιο φορτωμένα προγράμματα, συνηθίσαμε πλέον κάθε τι νέο στην σχολική μας ζωή. Ήταν πλέον ώρα να επικεντρωθούμε στους στόχους μας και να καταβάλουμε κόπο και μόχθο ως προς την αποτελεσματική και ευεργετική εξέλιξη μας που θα είναι όπλο για πολλούς τομείς στα επόμενα χρόνια.  Άρχισαν επίσης, στο πλαίσιο των σχολικών ωραρίων να πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας και προσέδιδαν μία πιο εύθυμη νότα στις σχολικές ώρες. Ακόμα, οι διάφορες εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν με χαρακτήρα κυρίως εκπαιδευτικό, αποτέλεσαν μερικές από τις πιο ωραίες στιγμές της χρονιάς δίνοντάς μας ευκαιρίες μοναδικές που δύσκολα δίνονται σε παιδία της ηλικίας μας.
Και κάπως έτσι έφτασε στο τέλος της αυτή η χρονιά μετά από αμέτρητες προσπάθειες, πολλές ώρες μελέτης, μετά από εξετάσεις αλλά και όμορφες, άσχημες, έντονες, καλές και κακές στιγμές όπου είχαμε ευκαιρίες γνωριμίας, συνεργασίας, αυτοβελτίωσης. Οι στιγμές αυτές, ποικίλου περιεχομένου συνθέτουν λοιπόν την χρονιά αυτή κατά τη διάρκεια της οποίας βάλαμε ακόμα ένα λιθαράκι προς τους στόχους μας και φυσικά γίναμε καλύτεροι. Να μην ξεχάσουμε φυσικά την συμβολή των καθηγητών μας στο έργο αυτό, καθώς χωρίς τη βοήθειά τους θα ήταν ημιτελές. Αποκτήσαμε πολλές εμπειρίες που άφησαν πίσω αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή, αποκτήσαμε αλλά και συνεχίσαμε φιλίες και το πιο σημαντικό γίναμε λίγο πιο υπεύθυνοι, μάθαμε να δουλεύουμε περισσότερο, βρήκαμε τα όριά μας και μάθαμε να τα ξεπερνάμε και τέλος μέσα από όλα αυτά ολοκληρώσαμε περισσότερο τους εαυτούς μας, τους μάθαμε λίγο πιο πολύ και συνειδητοποιήσαμε τι είμαστε και τι ζητάμε ως άνθρωποι. Η πρώτη μας χρονιά λοιπόν σε αυτή τη βασική τάξη ήταν για να χτίσουμε τα θεμέλια του μέλλοντός μας και να μπούμε στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση των στόχων μας. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους καθηγητές μας που συνέβαλλαν σε αυτό ακούραστοι στηρίζοντάς μας.
Καλό Καλοκαίρι
Μαρία Μόρφου, μαθήτρια Α΄ Λυκείου 5ου ΓΕΛ Τρικάλων