5ο ΓΕΛ Τρικάλων: Απονομή τιμητικών διπλωμάτων και μεταλλίων.

Σήμερα, 19 Μαΐου 2020 στο χώρο του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, έγινε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων και μεταλλίων στην ομάδα Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας.Η Ομάδα του 5ου ΓΕΛ πρώτευσε σε διαγωνισμό Φυσικής σε επίπεδο Νομού.Πολλά και Θερμά Συγχαρητήρια γι’ αυτή την αξιοζήλευτη πρωτιά στον εφετινό Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EUSO 2020 του Ε.Κ.Φ.Ε. Τρικάλων,σε επίπεδο Ν. Τρικάλων και συγκεκριμένα στους μαθητές/τριες) :
ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΛΕΥΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΤΣΙΟΥΝΗ ΦΩΤΙΟ, όλοι της Β’ Λυκείου.


Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους υπευθύνους καθηγητές ΠΕ04 της ομάδας μας κο Αχιλλέα Κατσίκα (ΠΕ04.01) και κα Μαρία Χύτα (ΠΕ04.02) για την άοκνη και συστηματική διδασκαλία τους, για τη στήριξή τους στην ομάδα των μαθητών/τριών και την άψογη συνεργασία τους με το ΕΚΦΕ Τρικάλων.
Στη συνέχεια, η συμμετοχής της ομάδας μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό EUSO2020 στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Ιανουαρίου 2020 υπήρξε επιτυχής σε Πανελλήνιο επίπεδο!


Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές/τριες μίλησαν γι’ αυτή τους την εμπειρία: “Αδιαμφισβήτητα η συμμετοχή μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Γνωρίζαμε πως η συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες σε εξελίσσει στο συγκεκριμένο αντικείμενο και σου αφυπνίζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον . Έτσι και έγινε. Ερχόμενοι σε άμεση επαφή με το είδος των επιστημών που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε βρήκαμε ακόμη περισσότερους λόγους για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επιλογή μας. Επιπλέον καταφέραμε σαν ομάδα να έρθουμε πιο κοντά να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και πάνω απ όλα να συνεργαστούμε,πάντα στα πλαίσια της ομαδικότητας. Σημασία βέβαια δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η διαδρομή, όπως όλοι γνωρίζουμε . Αυτό και θα κρατήσουμε. Την όμορφη αυτή διαδρομή στον επιστημονικό αυτό όμορφο κόσμο που τόσο πολύ αγαπάμε!”
Τους ευχόμαστε, από καρδιάς, αυτή η γοητευτική διαδρομή στον κόσμο της Επιστήμης να είναι μακρά, πλούσια και ωφέλιμη για τους ίδιους και την κοινωνία.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων,
Η Διευθύντρια
Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογος-ιστορικός