Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την 26η Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη, μαθητές & μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων (και συγκεκριμένα των τμημάτων Α1 & Β2)  με συνοδούς καθηγητές την κ. Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογο και τον κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη, φυσικής αγωγής, πραγματοποίησαν ενημερωτική, εκπαιδευτική επίσκεψη  στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων  για παρουσίαση και επίδειξη στους μαθητές των δυνατοτήτων της Πυροσβεστικής  και εξοικείωσή τους με το αντικείμενό της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το σχολείο είναι ένας χώρος παροχής Παιδείας και εκπαίδευσης. Εκτός, όμως, από τον πρωτεύοντα αυτόν στόχο, κύριο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι η ασφάλειά του. Στους χώρους του σχολείου διαβιούν για αρκετές ώρες ημερησίως πολλοί μαθητές, στους οποίους γίνεται ενημέρωση για την διαχείριση έκτακτων αναγκών, όπως σεισμικού κινδύνου, πυρκαγιάς κ.ά. Μέσα από την γνώση των κινδύνων που τους περιβάλλει, γίνονται ιδιαίτερα ικανοί να διαχειριστούν και να αποφύγουν, πιθανούς τραυματισμούς. Η επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε αυτόν ακριβώς τον στόχο, αφού είναι η κατεξοχήν εξειδικευμένη υπηρεσία για παροχή εκπαίδευσης πυροπροστασίας, μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, που σκοπό έχουν τη διατήρηση της ασφάλειας, την πρόληψη, την υποστήριξη της αυτοφροντίδας και τη διαμόρφωση ατομικής υπευθυνότητας για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία του ανθρώπου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μαθαίνοντας,  λοιπόν, την πόλη και τις υπηρεσίες της, αποκομίσαμε μια  πραγματικά μοναδική  εμπειρία κοντά σε ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή και προστατεύουν το περιβάλλον, τις ζωές και τις περιουσίες μας. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της υπηρεσίας, έμαθαν για τις πυρκαγιές και τους κινδύνους από αυτές, για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση φωτιάς και τον τρόπο που μπορεί κάποιος να επικοινωνεί με την Πυροσβεστική, όταν υπάρχει ανάγκη. Επίσης είδαμε των εξοπλισμό των πυροσβεστών και τα οχήματά τους. Οι  μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο που δουλεύουν οι πυροσβέστες στις δύσκολες συνθήκες. Τα μέλη της ομάδας μας ενημερώθηκαν τόσο για τα τεχνικά μέσα πυρόσβεσης όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιών. Συνειδητοποίησαν την επικινδυνότητα του λειτουργήματος του Πυροσβέστη και τη μεγάλη προσφορά του στην ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι υπεύθυνοι καθηγητές και οι μαθητές & μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Τρικάλων για την ευγενική φιλοξενία και την άρτια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση που μας παρείχαν και να ευχηθούμε να συνεχίσουν με ασφάλεια το πολύτιμο έργο τους.

Αμαλία Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Δ/ντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA