Το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων στη BEE FACTOR

Το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων στη BEE FACTOR

Στις 20 Μαρτίου το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία BEE FACTOR στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ με θέμα “Λιγότερα χημικά στη ζωή μας” με ιδιαίτερη έμφαση και εστίαση-προσοχή στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου και την επιστροφή του στα φυσικά προϊόντα.
Η εταιρεία Bee Factor προέρχεται απο μια οικογένεια μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στη μελισσοκομία από το 2009 και διαθέτουν περίπου 500 μελισσοσμήνη. Τον Μάρτιο του 2016 δημιουργήθηκε η ιδέα παρασκευής φυσικών καλλυντικών με βάση τα μελισσοκομικά παράγωγα όπως κερί μέλισσας , βασιλικό πολτό , πρόπολη , μέλι κ.λ.π. ).


Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες ίδιας παραγωγής ξεκίνησαν ένα σύγχρονο εργαστήριο παρασκευής φυσικών καλλυντικών, όπου ύστερα από εκτενή μελέτη βοτανολογίας δημιούργησαν εξειδικευμένα 100% φυσικά καλλυντικά χωρίς προσθήκη χημικών και συντηρητικών για την θεραπεία δερματικών παθήσεων
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ενημέρωσαν την εκπαιδευτική ομάδα με μικρές εισηγήσεις, διαλογική συζήτηση, ερωταποκρίσεις και μικρό βίντεο για την παραγωγή του μελιού, αυτής της γλυκιάς, ρευστής, θρεπτικής ουσίας που παράγουν οι μέλισσες, την απόλυτα φυσική μέθοδο εκτροφής μελισσών και την επεξεργασία του μελιού και των παραγώγων του χωρίς χημικά.
Ενημερωθήκαμε επισταμένως για τα είδη μελιού, τη μεγάλη θρεπτική αξία του και τα παράγωγα προϊόντα όπως τα φυσικά, οικολογικά καλλυντικά.
Οι μαθητές απέκτησαν γνώση επί τόπου με μελέτη της κυψέλης και της κερήθρας και περιηγήθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην έκθεση των προϊόντων του μελιού.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους της Bee Factor για την ουσιαστική συμβολή τους στην προσπάθειά μας για υγιεινή διατροφή και έναν φυσικότερο τρόπο ζωής.

Οι Υπεύθυνες καθηγήτριες, Καραθανάση Σταματία (ΠΕ06) & Ηλιάδη Αμαλία, (ΠΕ02)
Δ/ντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA