5ο ΓΕΛ Τρικάλων: Ενημερωτική Συνάντηση μαθητών/τριών της Β’ Λυκείου με τη σύμβουλο του ΚΕΣΥΠ κ. Μπουντούρη Σοφία

5ο ΓΕΛ Τρικάλων: Ενημερωτική Συνάντηση μαθητών/τριών της Β’ Λυκείου με τη σύμβουλο του ΚΕΣΥΠ κ. Μπουντούρη Σοφία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων την Παρασκευή  2/2/2018 η κ. Μπουντούρη Σοφία, υπεύθυνη Σπουδών και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ Τρικάλων, ανταποκρινόμενη ευγενικά στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ηλιάδη Αμαλίας  και στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, διοργάνωσε στο χώρο του σχολείου ενημέρωση για τους μαθητές της  Β’ Λυκείου με θέμα: «Σπουδάζοντας στο  Γενικό Λύκειο, σχεδιάζω το επαγγελματικό μου μέλλον».

Η κ. Μπουντούρη Σοφία, ΠΕ01 έδωσε πληροφορίες στους μαθητές για τους πυλώνες-κατευθύνσεις-προσανατολισμούς , τις δράσεις  και τις επαγγελματικές προοπτικές  που προσφέρει το σχολείο. Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και λύθηκαν απορίες των μαθητών/τριών σχετικές με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.Ποια είναι τα πολυσυζητημένα επαγγέλματα του μέλλοντος; Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της Εκπαίδευσης και ποιες είναι οι προοπτικές για τους μαθητές μετά το Λύκειο; Πώς θα διαλέξουν ένα επάγγελμα που να τους ικανοποιεί επαγγελματικά, οικονομικά αλλά και ψυχολογικά; Υπάρχει τελικά «σωστή» επιλογή;

Την περίοδο της κρίσης που δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν κλάδο, η ανασφάλεια κυριαρχεί, τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται διαρκώς και ο δρόμος για τους αποφοίτους γίνεται ακόμη πιο δύσβατος. Διασταυρώσεις και μονοπάτια θα καθορίσουν το μέλλον τους στην προσπάθειά τους να προσανατολιστούν, να βρουν την κατεύθυνσή τους και να μη χαθούν χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό.

Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση θα καταφέρουν να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία. Γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Ενημερωτικά αναφέρουμε πως  το ΚΕΣΥΠ Τρικάλων  λειτουργεί καθημερινά από 8:00 πμ έως 15:00 μμ και επιπλέον τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από 15:00 μμ- 18:00 μμ κατόπιν συνεννοήσεως, επί της οδού Κατσιμίδου 3, μέχρι της οριστικής μεταφοράς του στο 2ο όροφο της ΔΔΕ Τρικάλων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431028081

Fax: 24310 71673

Ε-mail: kesyp@dide.tri.sch.gr )

 

Αφήστε μια απάντηση