5ο ΓΕΛ Τρικάλων: Μια αρχαιολογική ξενάγηση στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό των παλιών φυλακών (από τη σκοπιά του μαθητή)

5ο ΓΕΛ Τρικάλων: Μια αρχαιολογική ξενάγηση στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό των παλιών φυλακών

(από τη σκοπιά του μαθητή)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Την  Δευτέρα 13-11-2017 επισκεφτήκαμε ως  τμήμα το μουσείο Τσιτσάνη(Οθωμανικό λουτρό) και το τζαμί του Οσμάν Σαχ. Εκτός από τον εκπαιδευτικό της  χαρακτήρα η εκδρομή μας έδωσε την ευκαιρία να περπατήσουμε δίπλα στο ποτάμι.

Πρώτα πήγαμε στο Οθωμανικό λουτρό και είδαμε και το γυναικείο και το ανδρικό. Μετά μπήκαμε στο τζαμί και στο μαυσωλείο του Οσμάν Σαχ. Το τζαμί το είχα ξαναεπισκεφτεί και δεν μου έκανε εντύπωση. Το μουσείο πρώτη φορά το επισκέφτηκα και μου άρεσε ο χώρος. Γενικά η επίσκεψη μου δημιούργησε την απορία  α)πως ήταν η περιοχή, πριν κτιστεί  το  Οθωμανικό συγκρότημα της περιοχής  β)όσο λειτουργούσε τον 16ο αιώνα  γ)στο μέλλον, εάν θα αντέξει στην πάροδο του χρόνου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ξέρω πως ήταν το λουτρό και το τζαμί εσωτερικά, όσο λειτουργούσε και χρησιμοποιούνταν από τους Οθωμανούς.

Επιπλέον οι ξεναγοί ήταν ευγενικοί και έκαναν όσο καλύτερα μπορούσαν την ξενάγηση. Εντύπωση μου έκανε το ότι προσπαθούν να διδάξουν σε εμάς να σεβόμαστε την δημόσια περιουσία και φυσικά τον κόπο  των εργαζομένων, διότι στο μέλλον θα βρεθούμε στη θέση τους.

Έτσι, ελπίζω και εγώ και η τάξη μου να ξαναπάμε και σε κάποια άλλη εκπαιδευτική εκδρομή εντός ή εκτός της πόλης. Επίσης, καθώς μελετάμε στο μάθημα έκφρασης-έκθεσης  τον ελεύθερο χρόνο στα πλαίσια του σχολείου, απαντώντας βέβαια στο ερώτημα αν  το σχολείο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αξιοποιήσει σωστά τον ελεύθερο χρόνο του, σε μερικές περιπτώσεις απαντώ πως μπορεί με τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Οι συνοδοί καθηγητές: Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογος-Διευθύντρια και Γεωργόπουλος Ιωάννης, φυσικής αγωγής, καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες του Β1 τμήματος του 5ου ΓΕΛ  Τρικάλων  ευχαριστούν θερμά τις εξαίρετες ξεναγούς μας Ντάφη Ευαγγελία, αρχαιολόγο και Παπαστεργίου Μαρία, πολιτικό μηχανικό  για την πολύτιμη μορφωτική εμπειρία που γενναιόδωρα μας προσέφεραν!

Για το τμήμα Β1 του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων,

Η μαθήτρια Γκαραγκάνη Αθανασία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση