5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

Περιβαλλοντική εκδρομή στον Ίσσο

Απρ 201622

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Διαβάστε το άρθρο του corfupress.gr

VIDEO

Την επιμέλεια του video είχε ο καθηγητής Νίκος Παπουτσής.

Ολοήμερη εκδρομή με προορισμό τον Ίσσο προγραμμάτισε το 5ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας  την Πέμπτη 21 Απρίλη. Δεκάδες μαθητές, συνοδευόμενοι από  τους καθηγητές τους και με τα κατάλληλα εφόδια (καπελάκι, αθλητικά παπούτσια και νερό) έφθασαν στον Ίσσο που τους περίμεναν εκπρόσωποι φορέων που θα συνόδευαν και θα ξεναγούσαν τους εκδρομείς στο πανέμορφο τοπίο του ΄’Ίσσου. Ο Κος Γκίνης Σταμάτης, ο κος Μιχαλαρέας Ηλίας , Η Αθηνά Κουλούρη και ο Πέρρος Νίκος, ενώ ο καθηγητής του σχολείου  Κοσμάς Απέργης διέθεσε το τηλεσκόπιο του που βοήθησε στην ξενάγηση. Στην διαδρομή μέσα στον Ίσσο, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ακούσουν και  να μάθουν για το οικοσύστημα Ίσσος, Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, νησάκια Λαούδια, για τις  αμμοθήνες που χρειάστηκε για να δημιουργηθούν από 800 χιλιάδες χρόνια εως και 2  εκατομμύρια, για τον κρίνο της άμμου (mari=mum pagra=um), για τις αράχνες στο  αραχνοδάσος, να δούν και να πιάσουν τα άπειρα απολιθώματα φυτών και δένδρων ου είναι διάσπαρτα στην διαδρομή, για τα δυο είδη κέδρων που επικρατούν στο τοπίο, για τα  ερπετά που πολλά άφηναν το ίχνος της  μετακίνησης τους στην χρυσή άμμο του Ίσσου, ενώ  θεωρήθηκε τύχη για τους εκδρομείς η συνάντηση τους με την ορχιδέα που φύεται στην  περιοχή με τα επιβλητικά φυσικά της χρώματα.  Στην περιοχή [που ονομάζεται «Ερημος» ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες ο  Ίσσος να ιδιωτικοποιηθεί και να μετατραπεί σε τουριστική επιχείρηση (γκολφ και κατοικίες  παραθεριστικές) αλλά και για το κίνημα που υπάρχει και αντιδρά σε τέτοια σχέδια  προβάλλοντας έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης που στην κορυφή της είναι πρώτα η προστασία  του οικοσυστήματος και κατόπιν οι συμβατές με το περιβάλλον πρωτοβουλίες όπως ο  παράκτιος αθλητισμός (Beach handball- Beach Volley- Soccer κλπ), η βόλτα με άλογα , αλλά  και για το αισιόδοξο πρόγραμμα που φέρεται να «τρέχουν» φορείς για την δημιουργία  νεανικής διεθνούς κατασκήνωσης με χαρακτηριστικά περιβαντολογικά, πολιτισμικά,  αθλητικά, κλπ. Αρκετοί μαθητές δήλωσαν ενδιαφέρον για τον «ΚόρΊσσο αγώνα δρόμου  στην άμμο» που θα διεξαχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στις 27 Αυγούστου.  Δεν άφησαν δε και την ευκαιρία οι μαθητές, μέσα από την ξενάγηση στον Ίσσο,  αλλά και στην παραλία να προβούν σε καθαρισμό κύρια από πλαστικό και γυαλί. Στο τέλος ο διευθυντής κος Γκουλιάκος Νίκος ευχαρίστησε τον κο Γκίνη και τον κο  Μιχαλαρέα για την ουσιαστική τους παρουσία, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές για την  άψογη συνεργασία τους αλλά και τους καθηγητές του σχολείου για την συμβολή τους στην
επιτυχία της όμορφης εκδρομής. Ενώ ο κος Μιχαλαρέας απεύθυνε έκκληση προς όλες τις σχολικές μονάδες, να  βάλλουν σαν στόχο την επίσκεψη τους στον Ίσσο, να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά τα  πανέμορφο τούτο τοπίο που δικαιολογημένα θεωρείται «θαύμα της φύσης»

Δείτε φωτογραφίες εδώ

από κάτω από: Δράσεις, Περιβαλλοντική| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιβαλλοντική εκδρομή στον Ίσσο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:

Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:
European Radio Logo

Ιστορικό

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετάφραση

To σχολείο μας στη Βουλή!

5o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ευ. Ναπολέοντος 12, Κέρκυρα,
T.K. 49100
τηλ. 26610 41841
fax: 26610 34413
mail@5lyk-kerkyr.ker.sch.gr

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Φαγογένης Βασίλης
(Μαθηματικός, 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Ιούλιος 2012

RSS Διαβάστε σήμερα…

  • Platon: Ο φωτογράφος που εμπιστεύονται οι κορυφαίες προσωπικότητες
    Ελληνικής καταγωγής άγγλος φωτογράφος, γνωστός για τα πορτρέτα του. Έχει φωτογραφίσει τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές.
  • Avicii: Ο DJ που άλλαξε την πορεία της ποπ
    Διάσημος σουηδός DJ, παραγωγός, τραγουδοποιός και ανθρωπιστής. Υπήρξε ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που έκανε δημοφιλή την ηλεκτρονική χορευτική μουσική (EDM).
  • Τζέσικα Λανγκ
    Αμερικανίδα ηθοποιός, μία από τις λίγες που έχει κερδίσει το λεγόμενο «Triple Crown», δηλαδή έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Τόνι και Έμμυ.
  • Ρούμπιν Κάρτερ: O «Τυφώνας» που φυλακίστηκε άδικα κι έγινε τραγούδι από τον Ντίλαν
    Αμερικανός πυγμάχος, που επί 19 χρόνια προσπαθούσε ν’ αποδείξει την αθωότητά του για μία ανθρωποκτονία που δεν διέπραξε ποτέ.
  • Τόμας Γκόρντον
    Σκωτσέζος στρατιωτικός, από τους πρώτους φιλέλληνες που έλαβαν μέρος στην Επανάσταση του 1821 και από τους πρώτους που έγραψαν το ιστορικό του Αγώνα.
  • Τάσος Λειβαδίτης
    Έλληνας ποιητής, από τους σημαντικότερους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από σπουδαίους έλληνες συνθέτες.
  • Γιώργος Σαραντάρης
    Έλληνας ποιητής, φιλόσοφος, κριτικός, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, που εντάσσεται στη γενιά του ‘30, από τους πρώτους εισηγητές του υπαρξισμού στη χώρα μας.
  • Μπάμπης Γιωτόπουλος
    Έλληνας ηθοποιός, κυρίως του θεάτρου. Υπήρξε στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου επί τριακονταετία.
  • Ολυμπιακοί Αγώνες - Αμβέρσα 1920
    Για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάσθηκε η σημαία με τους 5 ολυμπιακούς κύκλους και εκφωνήθηκε ο όρκος των αθλητών...
  • Μπεάτα Ασημακοπούλου
    Δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα, φοίτησε στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη, κι έκανε την πρώτη επαγγελματική εμφάνισή της στο θέατρο το 1955...
  • Μωάμεθ
    Άραβας έμπορος και μύστης. Θεμελίωσε τη μουσουλμανική θρησκεία, την οποία ασπάζονται σήμερα 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ή το 23,4% του πληθυσμού της Γης. Εξ αυτού του λόγου θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες προσωπικότητες της ανθρωπότητας.
  • Αδόλφος Χίτλερ
    Γερμανός πολιτικός, αυστριακής καταγωγής, που κυβέρνησε δικτατορικά τη Γερμανία από το 1934 έως το 1945.
  • Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ
    Αυστριακός αλεξιπτωτιστής, ο πρώτος άνθρωπος που κατόρθωσε να σπάσει το φράγμα του ήχου.
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
    Όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών πολιτικών εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά τα θέματα που φιλοξενούνται σήμερα στην πρώτη σελίδα τους.
  • Γιάννης Βόγλης
    Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, από τους σπουδαιότερους της γενιάς του.
  • Η Μάνα μου η Χήνα
    Μουσική σύνθεση του Μορίς Ραβέλ, εμπνευσμένη από παιδικά παραμύθια των Σαρλ Περό, Μαντάμ ντ’ Ολνουά και Λε Πρινς ντε Μπομόν...
  • Μπραμ Στόκερ
    Ιρλανδός ρομαντικός συγγραφέας, γνωστός από την νουβέλα του «Δράκουλας», που αποτελεί ένα από τα κορυφαία δείγματα του λεγόμενου «γοτθικού μυθιστορήματος».
  • Μίμης Φωτόπουλος
    Ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας...
  • Η Σφαγή του Λάντλοου
    Η επονομασθείσα «Σφαγή του Λάντλοου» υπήρξε μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ.
  • Η κατάκτηση του δεύτερου Ευρωπαϊκού
    Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη κούπα στο Παρίσι, o Παναθηναϊκός επιζητούσε και μία δεύτερη στη Θεσσαλονίκη, για να καταξιωθεί στις συνειδήσεις των ευρωπαίων μπασκετόφιλων...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων