Το σχολείο μας και ο οργανισμός «Άλμα Ζωής» ένωσαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους για πολύ καλό σκοπό. 15 μαθήτριες του σχολείου με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μ. Λαδιά και Σ. Μακρή έκοψαν και πρόσφεραν τα μαλλιά τους προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή περουκών για γυναίκες που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω πολύ σοβαρών ασθενειών.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η ομάδα «Κομμωτές της καρδιάς» που με τα μέλη της εθελοντικά περιποιήθηκαν και έκοψαν με προσοχή τα μαλλιά των μαθητριών.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητριών αποτυπώθηκε στο άπλετο χαμόγελο που σκόρπισαν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Φυσικά, το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά για την οποία ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες μαθήτριες, για να συνεχίσουν αυτή την πολύ όμορφη εθελοντική δράση προσφοράς.

Άλλωστε, τα μηνύματα ζωής που εξάγονται από τέτοιου είδους βιωματικές δράσεις αποτελούν οδηγό για ένα σύγχρονο, ανοιχτό σχολείο προσφοράς και εθελοντισμού, όπως είναι το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.