5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Εγγραφή μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο – Ανανέωση εγγραφών

Ιούν 201917

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που θα αποφοιτήσουν από το Δημοτικό ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υπουργικής Απόφασης ισχύουν τα παρακάτω:

Άρθρο 9 Τρόπος και χρόνος εγγραφής

Εγγραφή

1) Οι εγγραφές στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα Γυμνάσια ΕΑΕ και στα Λύκεια ΕΑΕ πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος μόνο για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ τάξης που εισάγονται για πρώτη φορά στη σχολική μονάδα.

Προθεσμίες εγγραφής/ανανέωσης εγγραφής

1) Οι αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια εντός του Ιουνίου.

Δικαιολογητικά εγγραφής

1) Για την εγγραφή μαθητή/τριας σε Γυμνάσιο οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Απολυτήριο Δημοτικού, αν αυτό δεν έχει διαβιβαστεί υπηρεσιακώς, ή Αποδεικτικό ή Πιστοποιητικό Σπουδών του/της μαθητή/τριας από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ή από το σχολείο στο οποίο φυλάσσονται τα αρχεία σχολείου που καταργήθηκε. Στην περίπτωση αυτή, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το Γυμνάσιο στο οποίο γίνονται οι εγγραφές, πρέπει να ζητήσει με έγγραφό του επαλήθευση του περιεχόμενου του Αποδεικτικού ή Πιστοποιητικού Σπουδών.

β) Αν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75)του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας στην οποία να δηλώνεται η νόμιμη άσκησης της κηδεμονίας, σύμφωνα με το άρθρο 13, εκτός εάν έχει ήδη υποβάλει δήλωση κηδεμονίας κατά την εγγραφή του/της μαθητή/τριας τον Ιούνιο. Στην ίδια Υπεύθυνη Δήλωση δηλώνεται η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ο αριθμός του τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλονται τα σύντομα μηνύματα (SMS). Στην περίπτωση κοινής άσκησης της επιμέλειας από διαζευγμένους γονείς θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και οι δύο υπεύθυνες δηλώσεις και τα λοιπά στοιχεία αμφοτέρων των γονέων.

γ) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Αν ο/η μαθητής/τρια δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και δεν υποβληθεί Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, τότε το Πιστοποιητικό αναζητείται αυτεπάγγελτα από τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, ώστε να καταχωρίζονται τα στοιχεία του/της που ορίζονται στο άρθρο 11.

Χρήσιμα έγγραφα:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ –  ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Α΄ Τάξη

  1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 ( έχουν παραληφθεί  υπηρεσιακώς)

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/1986 (Α΄75) ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ

 ( δίνεται από το σχολείο ή το κατεβάζετε από παραπάνω)

  1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΟΥ/ΤΡΙΑΣ

ή

       ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ του ΔΗΜΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

στα μητρώα του οποίου  είναι εγγεγραμμένος ο/η μαθητής/τρια

  1. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΗ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ
  2. ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

( δίνεται από το σχολείο ή το κατεβάζετε από παραπάνω)

 Β΄, Γ΄ Τάξη

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/1986 (Α΄75) ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ

( δίνεται από το σχολείο ή το κατεβάζετε από παραπάνω)

 ΚΑΙ

  1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΟΥ/ΤΡΙΑΣ

ή

       ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ του ΔΗΜΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

στα μητρώα του οποίου  είναι εγγεγραμμένος ο/η μαθητής/τρια

(ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  προσκομισθεί  στις προηγούμενες τάξεις)

  1. ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

(ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  προσκομισθεί  στις προηγούμενες τάξεις)

Αφήστε μια απάντηση

DATE

Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Σεπ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 12/11/1824: Εμφύλιος πόλεμος στην Αρκαδία, μεταξύ «κυβερνητικών» (Βάσος Μαυροβουνιώτης) και «αντικυβερνητικών» (Κολοκοτρωναίοι), κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Κατά τη σύγκρουση φονεύεται ο γιος του «γέρου του Μοριά» Πάνος Κολοκοτρώνης.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων