Λίγα λόγια για το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό σχολείο, με «ανήσυχους» μαθητές που δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς .

Πιο συγκεκριμένα:

Α)    Συμμετοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Project  για  :

ελεύθερους χώρους – πράσινο – ανακύκλωση – το βιώσιμο σχολείο, 

με παράλληλες επισκέψεις σε κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Β)    Συμμετοχή σε πρόγραμμα αγωγής υγείας

Σεμινάριο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Γ)    Συγκρότηση θεατρικής ομάδας

Την τελευταία πενταετία η θεατρική μας ομάδα με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, ανεβάζει γνωστά έργα ελληνικού ρεπερτορίου : α) «Η χαρτοπαίχτρα»   β) «Ζητείται ψεύτης» και  γ) «Ξύπνα Βασίλη» του Δ. Ψαθά   δ) «Βατραχομυομαχία» που αποδίδεται στον Όμηρο  και ε)«Η τελετή» του Π. Μάτεσι.

Δ) Συμμετοχή σε πολιτιστικά προγράμματα με θέμα: «τα Μαθηματικά στη ζωή μας» (2010-2011)

Η ομάδα των Μαθηματικών προσεγγίζει διαθεματικά τα Μαθηματικά, στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης απέναντι στο μάθημα. Παράλληλα συμμετέχει σε σημαντικές διοργανώσεις(Μαθηματική Εβδομάδα, τριημερίδα «Βελτιώνοντας την Εκπαίδευση», τριήμερη συνάντηση των Πολιτιστικών Προγραμμάτων, παρουσίαση των  δραστηριοτήτων της στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο).  Η ομάδα των Μαθηματικών ήδη από τη σχ. χρονιά 2009-2010 είχε δώσει δείγματα της δουλειάς της(Βιογραφίες σπουδαίων μαθηματικών- Γνωστές θεωρίες της μαθηματικής επιστήμης-Στατιστική έρευνα). Ελπίζουμε και φέτος (2011-2012),να συνεχίσει τις δραστηριότητές της με νέες θεματολογίες, που ήδη βρίσκονται στα σκαριά.

Ε) Συμμετοχή στο 2ο και 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής  .

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο και στο 3ο  Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με τρείς (3) εισηγήσεις  και τρία (3) posters τα οποία παρουσιάστηκαν από  μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση