Εργαστήριο Συντήρησης Επισκευής και Αναβάθμισης Ηλεκτρονικών υπολογιστών

Από το σχολικό έτος 2015 – 2016, λειτουργεί σε χώρο του σχολείου μας, εργαστήριο συντήρησης, αναβάθμισης και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επειδή η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κατά πολύ τα οικονομικά των σχολείων και ιδιαίτερα την αγορά νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και τα οικονομικά των παιδιών και των οικογενειών τους, το σχολείο στην προσπάθειά του να καλύψει τις δικές του ανάγκες αλλά και όσες από τις ανάγκες των μαθητών του μπορεί,

δημιούργησε το χώρο αυτό στον οποίο:

  1. συγκεντρώνονται παλαιοί υπολογιστές και περιφερειακά από δωρεές δημοσίων φορέων και ιδιωτών.
  2. όσοι υπολογιστές είναι λειτουργικοί, αναβαθμίζονται ενώ όσοι δεν είναι, χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά.
  3. Οι υπολογιστές και τα περιφερειακά που ετοιμάζονται, εξυπηρετούν τις ανάγκες του σχολείου μας αλλά και προωθούνται και σε άλλες σχολικές μονάδες για να εξυπηρετηθούν και οι δικές τους ανάγκες.
  4. Επίσης οι υπολογιστές που ετοιμάζονται δανείζονται ή ακόμα και χαρίζονται σε μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης ενός υπολογιστή.
  5. Στον ίδιο χώρο επισκευάζονται οι υπολογιστές του σχολείου αλλά και οι υπολογιστές όσων μαθητών και μαθητριών το επιθυμούν, ΔΩΡΕΑΝ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν το κόστος της εργασίας μιας τέτοιας επισκευής.
  6. Τέλος, στο χώρο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα μικρού βαθμού εκπαίδευσης και εκμάθησης της επισκευής ή της συναρμολόγησης ενός υπολογιστή για όσους μαθητές ή μαθήτριες το επιθυμούν.

Την ευθύνη για τη λειτουργία του εργαστηρίου αυτού έχει ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου κος Γεώργιος Παπουτσάς. Την προσπάθεια αυτή, στηρίζει ο δ/ντής κος Νίκος Κοντούλης ενώ μεγάλη συμβολή έχει και η συμμετοχή του καθηγητή της Τεχνολογίας κου Παναγιώτη Λεβεντόπουλου.