Μια δράση για τα συναισθήματα στην Α’ Γυμνασίου

images

Η Α’ Γυμνασίου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη δράση, χάρη στην επίσκεψη της ΤΟΜΥ Κορυδαλλού. Οι επαγγελματίες υγείας μίλησαν στους μαθητές για τα συναισθήματα, τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε και να τα εκφράζουμε με υγιή τρόπο.
Η παρουσίαση ήταν προσαρμοσμένη στην ηλικία των παιδιών και συνδύασε ενημέρωση με βιωματική μάθηση. Οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες εξερεύνησαν έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η αυτογνωσία και η διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων.

Η δράση ολοκληρώθηκε με θετικό κλίμα, ενθουσιασμό και πολλές σκέψεις για συζήτηση. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τη συνεργασία σχολείου και κοινότητας και συμβάλλουν ουσιαστικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών μας.

8