Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Ομίλου

Ιούν 202325

Την Πέμπτη 22/6/2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η απολογιστική παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Ομίλου που λειτούργησε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με θέμα: «Από την Αρχαία Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου – Γλωσσικές και πολιτιστικές γέφυρες» και υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Ζάρρα Χριστίνα ΠΕ02 και κ. Παππά Ευαγγελία ΠΕ02.

Ο εκπαιδευτικός Όμιλος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάιο του 2023 με τη συμμετοχή 9 μαθητών της Β΄ Γυμνασίου κάτω από την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών.

Με όραμα, σχέδιο, οργάνωση και διάθεση μπορούμε να πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαιδευτικής αγωγής και της λειτουργίας του σχολείου. Παρόλο που δεν ανήκουμε στην κατηγορία των Πρότυπων-Πειραματικών σχολείων όπου οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι λειτουργούν με προνομιακές συνθήκες εμείς στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας με μοναδικό στήριγμα κίνητρο την αγάπη μας για τη μητρική μας γλώσσα και τη δίψα για μάθηση.

Μέσω του Ομίλου επιτεύχθηκε η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, η καλλιέργεια ενδιαφερόντων και κλίσεων, η ενθάρρυνση δημιουργικής απασχόλησης και ελεύθερης έκφρασης καθώς και η ψυχαγωγία των μαθητών.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας κ. Κων/νος Νούσιος, ο Διευθυντής Δ/θμιας Καρδίτσας κ Ζαχαρής Κων/νος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Διαμαντής Νικόλαος, ο Δ/ντής του σχολείου μας κ Κανδύλας Κων/νος, η υποδ/ντρια κ. Κατσίκη Σοφία, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, γονείς και μαθητές του σχολείου μας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν δια αντιπροσώπων ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην Υπουργός κ Τσιάρας Κων/νος και η π. Βουλευτής Καρδίτσας κ Σκόνδρα Ασημίνα.

Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση στραμμένη στα οφέλη που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και η ευρύτερη σχολική κοινότητα από τη συγκεκριμένη δράση. Κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες στην κατεύθυνση της βελτίωσης, της προβολής και ανάδειξης με απώτερο σκοπό οι μεταγενέστερες δράσεις να έχουνε πολλαπλάσια οφέλη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τις σχολικές μονάδες που τις φιλοξενούν. Κοινή παραδοχή όλων είναι ότι ο στόχος επετεύχθη και η βούληση να τεθούν νέοι υψηλότεροι τη καινούρια σχολική χρονιά.

Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκαν στους μαθητές που συμμετείχαν βεβαιώσεις συμμετοχής για την προσπάθεια που κατέβαλαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τέλος θα ήταν παράλειψη μας ως 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας να μην ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κων/νο Νούσιο. Δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλίας για τα δρώμενα στη μαθητική κοινότητα ανέλαβε το κόστος της έκδοσης του βιβλίου διευκολύνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο την προβολή και την κοινολόγηση της προσπάθειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με την ελπίδα να αποτελέσει πηγή πληροφορίας και έμπνευσης για τους μελλοντικούς μας μαθητές.

1687505217723 1 IMG 3857

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιούνιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ιστορικό

 

 

 

DSC08255

DSC03568

DSC08243

 

 Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων