Δύο ομάδες, δύο ευρωπαϊκά προγράμματα erasmus+, δύο υπέροχα ταξίδια στην Ιταλία!

Απρ 201915

Στο πλαίσιο του project erasmus+ KA219 “Analysing moral values in films and acting out” το 5o Gymnasio Karditsas βρέθηκε στην Ιταλία στην πόλη Chieti αυτή τη φορά, όπου και πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος. Είχαν προηγηθεί οι κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Λετονία. Σε αυτήν την κινητικότητα οι ομάδες των χωρών φιλοξενήθηκαν από το Istituto Comprensivo 1 Chieti και ολοκλήρωσαν τις δράσεις τους με την πραγματοποίηση εργαστηρίων σχετικών με τα τελευταία στάδια της παραγωγής μιας ταινίας. Για άλλη μια φορά βασικός συντονιστής και διοργανωτής ήταν ο παραγωγός – σκηνοθέτης κ. Aris Kotronis Vettas με τον οποίο υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.Η παραμονή στο Chieti ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γεμάτη κινηματογραφικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές εμπειρίες με φίλους – μαθητές από τη Λετονία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία. Επίσκεψη στα θερμά Ρωμαϊκά Λουτρά της πόλης, στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο Museo Archeologico La Civitella καθώς και εκδρομές σε αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στο Αββαείο του S.Vito, στην όμορφη παραλιακή πόλη Pescara, και στα καταπληκτικά trabocco στην Fossacesia.
Μοναδική εμπειρία την τελευταία μέρα η ξενάγηση στα STUDIO της Cinecittà εκεί όπου σπουδαίοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί γύρισαν μερικές από τις ωραιότερες ιταλικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, και τέλος το όμορφο ταξίδι στην Ιταλία ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στη Ρώμη και σε αξιοθέατα όπως το Πάνθεον (Pantheon), η Ρωμαϊκή Αγορά (Foro Romano) και ο Παλατίνος Λόφος (Palatino), η Πλατεία Ναβόνα (Piazza Navona), η πλατεία Δημοκρατίας (Piazza della Republica), ο Μεγάλος Ιππόδρομος (Circo Maximus) αλλά και στην κεντρική Via del Corso με τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
Ένας ωραίος κύκλος δράσεων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφήνοντας σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία ζωής και φυσικά τις ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές έτοιμες να προβληθούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

 

 

 

DSC08255

DSC03568

DSC08243

 

 



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων