ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μάι 201812

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, η Α΄ Τάξη του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας πραγματοποίησε μία άκρως ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέμα: «Κάπνισμα: Μύθοι και Πραγματικότητα» και «Εθισμός στα Ναρκωτικά, στο Κάπνισμα και σε άλλες Εξαρτησιογόνες Ουσίες» που υλοποιούνται στο σχολείο.

Αρχικά οι μαθητές βρέθηκαν στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, στη Θέρμη, όπου παρακολούθησαν το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, μέσω του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την πρόληψη του καπνίσματος και την προαγωγή υγείας των μαθητών, μέσα από την ερευνητική και βιωματική μάθηση.

Η προληπτική παρέμβαση, διάρκειας δύο ωρών, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αντιληφθούν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και να ευαισθητοποιηθούν στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το «Κτήμα Γεροβασιλείου» στους καταπράσινους λόφους της Επανομής, όπου ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες, στο οινοποιείο, παρακολουθώντας από κοντά την εμφιάλωση, και  στο πλούσιο σε εκθέματα μουσείο, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η αμπελοοινική κληρονομιά και η σημασία του κρασιού στη ζωή του ανθρώπου και της κοινωνίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο τελευταίος σταθμός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού στη Μηχανιώνα, όπου οι μαθητές έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη θέρμη και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Σχολής και την επαγγελματική εξέλιξη των σπουδαστών.

Οι μαθητές  οι οποίοι συνοδεύονταν από την κ. Τρυφέρη Αγγελική, την κ. Μπαλακτσή Μαρία, την κ. Χατζή Ευαγγελία, την κ. Ζάρρα Χριστίνα και την κ. Παπαλού Αγλαϊα, επέστρεψαν πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, γνώσεις και εικόνες, επιτυγχάνοντας έτσι τους στόχους των προγραμμάτων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ιστορικό

 

 

 

DSC08255

DSC03568

DSC08243

 

 



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων