ΤΟ 5º ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΝΩΣΕ 5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!

Μαρ 201819

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “Analysing moral values in films and acting out”, το 5 Γυμνάσιο Καρδίτσας υποδέχτηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου καθηγητές και μαθητές από 4 σχολεία της Ευρώπης. Τα σχολεία που υποδέχθηκε είναι:

1. Comprensivo 1 ChietiΙταλία

2. Școala Gimnazială „Ion Minulescu” PiteștiΡουμανία

3. Saldus novada pasvaldibas Kursisu psk – Λετονία

4. Rabiye-Mehmet Ülger Ilköğretim Okulu– Τουρκία

Τις δραστηριότητες του LTTA 1 οργάνωσαν η παιδαγωγική ομάδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος αποτελούμενη από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Ελευθερία Παππά, Μαρία Σπαή, Σοφία Κατσίκη.

Την τελετή υποδοχής τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ Μιχάλης Παπανούσκας, Διευθυντής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Γεωργία-Κωνσταντία Καραγιάννη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και Μαριάνθη Μπατσίλα, Σχολική σύμβουλος και Παιδαγωγικά Υπεύθυνη για το  5o Gymnasio Karditsas

Μετά τη θερμή υποδοχή των Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας ακολούθησε πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιελάμβανε τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου καθώς και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, οι οποίοι ενθουσίασαν τους επισκέπτες.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη τελετή υποδοχής, διαδραμάτισε το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, αντιπροσωπεία του οποίου, με υπεύθυνο τον κ. Άγγελο Παλαπέλα και ομάδα μαθητών επένδυσε μουσικά με αριστοτεχνικό τρόπο την εκδήλωση.

Ακολούθησε προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων ενώ στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου στο πλαίσιο της δράσης τους στην ψηφιακή πλατφόρμα του eTwinning κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η υποδοχή τελείωσε με την παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας και με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλες τις χώρες με την “αλληλοδιδακτική” μέθοδο ως ένα είδος πρώτης επαφής με τους πολιτισμούς των άλλων χωρών.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα. Η ξεναγός ενημέρωσε τους επισκέπτες για τα σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά στοιχεία της περιοχής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Workshop των μαθητών στο ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων , όπου οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ παρείχαν υποδειγματική φιλοξενία και ενημέρωση.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου έγινε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρδίτσας και ακολούθησαν Workshops στο 5o Gymnasio Karditsas μέχρι αργά το απόγευμα.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στη λίμνη Πλαστήρα, και στη συνέχεια ακολούθησαν εργασίες και γεύμα στον καταπληκτικό χώρο του Kazarma Lake Resort & Spa.

Το θέμα του προγράμματος απαιτεί τον συντονισμό των εργασιών για την παραγωγή ταινίας, ειδική τεχνική καθοδήγηση για τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν και εξειδικευμένες καλλιτεχνικές και τεχνικές γνώσεις. Τα παραπάνω ανέλαβε επιτυχώς ο κ. Aris Kotronis Vettas παραγωγός κινηματογράφου και σκηνοθέτης.

Την Πέμπτη διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο χώρο του Kierion Hotel το οποίο έδωσε σε όλους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να κρατήσουν έντονες αναμνήσεις από ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

Η πενθήμερη παραμονή των ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα μας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με επίσκεψή στο Φιλόνεικο  λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, όπου όλοι διασκέδασαν κάνοντας ιππασία, παίζοντας παιχνίδια και συμμετέχοντας σε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες που ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους.

Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε και για το πολύ υψηλό επίπεδο εργασιών που υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Το  5o Gymnasio Karditsas  ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων, τιμώντας το σχολείο με τη βοήθεια και την παρουσία τους. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Ντούβλη, Υπεύθυνο EU Projects Office of DDE Karditsas, για την ακούραστη υποστήριξή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ιστορικό

 

 

 

DSC08255

DSC03568

DSC08243

 

 



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων