Εκδήλωση για την Αγωγή Σταδιοδρομίας από το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ιαν 20145

 

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές της Γ τάξης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου κ. Θωμά Ντηλιά και της καθηγήτριας κ Αγγελικής Τρυφέρη σε συνεργασία με τον Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση του μαθήματος του ΣΕΠ με την Επαγγελματική Σταδιοδρομία, ήτοι της θεωρίας με την πράξη. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε πληροφορίες για την άσκηση ενός επαγγέλματος είναι να μιλήσουμε με ανθρώπους που το ασκούν, μαθαίνουμε έτσι “μυστικά” που δεν θα βρούμε σε κανέναν επαγγελματικό οδηγό.

Για το σκοπό αυτό το σχολείο κάλεσε επαγγελματίες για να μιλήσουν για τη δουλειά τους και να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν μια άμεση επαφή με την πραγματικότητα της άσκησης ενός επαγγέλματος. Οι επαγγελματίες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν είναι:

1. Η κ Γιαννάκου Μαρία, δασκάλα

2. Η κ. Κωτούλα Τάνια, ψυχολόγος

3. Ο κ. Μπανάτσας Γεώργιος, δημοσιογράφος

4. Ο κ. Νασιόπουλος Κωνσταντίνος, τεχνικός ΟΤΕ

5. Η κ. Ντηλιά Όλγα, πολιτικός μηχανικός και

  1. Η κ. Τέγα Ολυμπία, δικηγόρος

Οι επαγγελματίες με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών παρουσίασαν με άμεσο και πολύ απλό τρόπο το αντικείμενο της δουλειάς τους συνδεδεμένο με τις σπουδές, ανέλυσαν τις δυνατότητες απασχόλησης και εξέλιξης και τόνισαν τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο καθένας στον τομέα του

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους και για πρώτη φορά να γνωρίσουν τα επαγγέλματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θωμάς Ντηλιάς, ο Σύλλογος την Διδασκόντων και οι μαθητές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα και την ανιδιοτελή βοήθεια την οποία προσέφεραν οι παραπάνω επαγγελματίες, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών της Γ τάξης σε σχέση με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιανουάριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ιστορικό

 

 

 

DSC08255

DSC03568

DSC08243

 

 



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων