Erasmus+ “Integration of Museums into School Education”

Το σχέδιο Erasmus+, με τίτλο Integration of Museums into School Education”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, θα λήξει τελικά με το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, μετά την παράταση που πήρε λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών της πανδημίας.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που συμμετείχαν σε κάποιες από τις δραστηριότητες του σχεδίου, μπόρεσαν να υλοποιήσουν τα διαθεματικά σχέδια μαθήματος, που είχαν ετοιμάσει για μαθητές μας, εντός του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Ωστόσο, το κλείσιμο των σχολείων και η αναβολή όλων των εξωσχολικών δράσεων, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που ήδη τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, είχαν σχεδιάσει και οργανώσει για τους μαθητές μας σε ανοιχτούς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μένοντας αισιόδοξοι πως σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στο σχολείο, ας θυμηθούμε μέσα από φωτογραφικό υλικό τα μαθήματα που έγιναν εντός του Μουσείου Αργυροτεχνίας, αναγνωρίζοντας πως τα μουσεία μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικούς, διαδραστικούς χώρους μάθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων