Σχολικός εκφοβισμός

Η διακοπή του εκφοβισμού στο σχολείο απαιτεί μια συντονισμένη προσπάθεια από διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και των διευθυντών του σχολείου. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν:

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση: Εκπαιδεύστε τους μαθητές σχετικά με το τι είναι ο εκφοβισμός, τις επιπτώσεις του και πώς να τον αναγνωρίσουν. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω συνελεύσεων, αφισών ή συζητήσεων στην τάξη. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα μπορεί επίσης να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της αναφοράς περιστατικών εκφοβισμού.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον: Καλλιεργήστε μια κουλτούρα σεβασμού, ένταξης και ευγένειας στο σχολικό περιβάλλον. Ενθαρρύνετε τις θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μαθητών και δημιουργήστε σαφείς προσδοκίες για τη συμπεριφορά.

Ενθαρρύνετε την αναφορά: Βεβαιωθείτε ότι οι μαθητές νιώθουν άνετα να αναφέρουν περιστατικά εκφοβισμού και ότι ξέρουν πώς να το κάνουν. Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να αναφέρουν τον εκφοβισμό στους εκπαιδευτικούς ή άλλους έμπιστους ενήλικες.

Συνέπειες: Καθορίστε σαφείς συνέπειες για τη συμπεριφορά εκφοβισμού και βεβαιωθείτε ότι επιβάλλονται με συνέπεια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να στείλετε ένα μήνυμα ότι η συμπεριφορά εκφοβισμού δεν θα γίνει ανεκτή.

Υποστήριξη: Προσφέρετε υποστήριξη τόσο στα θύματα του εκφοβισμού όσο και στους ίδιους τους εκφοβιστές. Τα θύματα μπορεί να χρειάζονται συμβουλευτική ή άλλες μορφές υποστήριξης, ενώ οι νταήδες μπορεί να χρειάζονται παρεμβάσεις για να τους βοηθήσουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Συμμετοχή γονέων: Συμμετοχή των γονέων στις προσπάθειες πρόληψης του εκφοβισμού. Οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τις σχολικές πολιτικές και να ενθαρρύνονται να μιλήσουν στα παιδιά τους για τη σημασία της αντιμετώπισης των άλλων με καλοσύνη και σεβασμό.

Θυμηθείτε, η διακοπή του εκφοβισμού απαιτεί μια μακροπρόθεσμη, διαρκή προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ασφαλή περιβάλλοντα μάθησης χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων