Η ΑΝΘΗ ΛΙΑΓΚΟΥ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

To 5o Γυμνάσιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου. Η Ανθή Λιάγκου σε συζήτηση με μαθητές του σχολείου, μίλησε για την πορεία της στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό, αναφερόμενη στις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις της στη σφαιροβολία, στη δισκοβολία και στο ακόντιο. Οι προσπάθειές της ανταμείφθηκαν, όταν προκρίθηκε για την Παραολυμπιάδα του Τόκιο. Η χαρά της ήταν μεγάλη, είπε, γιατί ήθελε να τιμήσει τη χώρα και την πόλη της, τα Ιωάννινα.

Εξήγησε στους μαθητές πως ο αθλητισμός της έδωσε το κίνητρο να μην «το βάλει κάτω». Κάποιες στιγμές ήταν δύσκολες, αλλά τελικά δεν πτοήθηκε. Στον αγώνα της δεν είναι μόνη. Έχει την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση του οικογενειακού της περιβάλλοντος, του προπονητή της, Σταύρου Στραγάλη και των συναθλητών της. Θα ήθελε, όμως, τόσο η ίδια όσο και οι Παραολυμπιονίκες συναθλητές της περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία και από χορηγούς του ιδιωτικού τομέα.

Σε ερώτηση μαθητή σχετικά με το πόσο διασφαλίζεται στα Ιωάννινα η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον δημόσιο χώρο, η Ανθή Λιάγκου ανέφερε πως κατά τις μετακινήσεις της με αναπηρικό αμαξίδιο από την κατοικία της μέχρι τον χώρο του ΕΚΑΒ, όπου προπονείται, συναντά πολλά εμπόδια, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και εύκολα μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου δεν υπάρχουν ράμπες ή και αν υπάρχουν, τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οι μηχανές και τα τραπεζοκαθίσματα εμποδίζουν την πρόσβαση.

Κλείνοντας, η πρωταθλήτρια μίλησε για τους μελλοντικούς της στόχους, που περιλαμβάνουν συμμετοχές και διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και του 2028 στο Λος Άντζελες. Συμβούλευσε τους μαθητές: «Να πετύχετε αυτό που αγαπάτε, να βάζετε ψηλά τους στόχους σας », «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε θέλω».

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων