Επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης

Την Πέμπτη 14/11/2019 επισκέφθηκε το σχολείο μας η κινητή βιβλιοθήκη της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κινητή βιβλιοθήκη.

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων διαθέτει μία Κινητή Μονάδα, η οποία εξυπηρετεί  κοινότητες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε άλλη σταθερή βιβλιοθήκη και αποτελεί μέρος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ακολουθώντας τη νομοθεσία, τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και την πολιτική διαχείρισης συλλογής και παροχής υπηρεσιών της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, στα πλαίσια του έργου «Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Πράξης από Κινητές Βιβλιοθήκες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) ΙΙ, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε την υλοποίηση του Προγράμματος κατά το σχ. έτος 1999-2000. Εξυπηρετεί σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας και της επαρχίας Παραμυθιάς, Νομού Θεσπρωτίας.

Στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Δημιουργία Δημόσιου Κέντρου Πληροφόρησης στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική έγινε η εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης και δικτυακού εξοπλισμού στο χώρο της σταθερής βιβλιοθήκης και η εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού για τη διασύνδεση της Κινητής Βιβλιοθήκης στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρου.

Στόχοι της Κινητής Βιβλιοθήκης :

  • συμπληρώνει και ενισχύει τη σχολική πράξη με πληροφοριακό υλικό (πληροφοριακά βιβλία, σχολικά βοηθήματα, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, επιστημονικές μελέτες, εξωσχολικά βιβλία κλπ. ) και τεχνολογικά μέσα (cd-rom, βιντεοταινίες κλπ.)
  • ανοίγει νέους δρόμους ενημέρωσης και πληροφόρησης τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς
  • προβάλλει νέους τρόπους ψυχαγωγίας και εναλλακτικές μορφές προσέγγισης του κόσμου της πληροφορίας είτε μέσω των βιβλίων είτε με τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη χρήση του διαδικτύου.

Η συλλογή της Κινητής Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 17.000 τίτλους έντυπου υλικού και 248 τίτλους οπτικο-ακουστικού υλικού. Καλύπτονται όλα τα γνωστικά αντικείμενα που ζητούνται από την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων