Απρίλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ   Μαΐ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Αρχείο

Translate

European Radio Logo

Αναζητώ Πράττω Οραματίζομαι Ψηφιακά ( Α.Π.Ο.ΨΗ )

27 Απριλίου 2014 από

Ψηφιακή Αφήγηση μαθητών DIGITAL STORY TELLING

Στα πλαίσια αυτού του έργου σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε με τους μαθητές μας μικρές ιστορίες  video, μικρά εκπαιδευτικά σενάρια, που θα σχετίζονται με διάφορους τομείς της κοινωνικής και σχολικής ζωής όπως:

  • Περιβαλλοντικά ζητήματα
  • Ανθρώπινες σχέσεις
  • Κοινωνικά δίκτυα και αλληλεπιδράσεις
  • Τοπική Ιστορία
  • Ευκαιρίες απασχόλησης

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας μέσα ψηφιακής καταγραφής δημιουργούν ταινίες με τις οποίες συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνδυάζουν τη χρήση νέων τεχνολογιών, με την ενασχόληση σε κοινωνικά ζητήματα έτσι ώστε μέσα από το τελικά παραγόμενο προϊόν να καταθέσουν τη δική τους παιδαγωγική πρόταση.

Μέσα από τη ψηφιακή αφήγηση επιδιώκουμε με τη χρήση κατάλληλων οπτικοακουστικών μέσων να δημιουργήσουμε άλλοτε μέσα από απλές περιγραφές και άλλοτε μέσα από μεταφορές και συμβολισμούς, την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να επικοινωνήσουμε στο εκπαιδευτικό κοινό το μήνυμα της κάθε ψηφιακής ιστορίας.

Το καινοτόμο στοιχείο έχει να κάνει με την αλλαγή ρόλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου οι μαθητές δημιουργώντας τα δικά τους σενάρια, καταθέτουν τη δική τους άποψη και οπτική.

Μικρά παραδείγματα από videos:

 

 

Στα πλαίσια του έργου αυτού συνεργαζόμαστε με το δίκτυο καινοτομίας Μένων και το CICERO Learning ( http://cicero-movie.edu.helsinki.fi)  εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι στα πλαίσια του προγράμματος BOUNDLESS CLASSROOM. Στη προσπάθεια μας αυτή έχουμε σχολεία- συνεργάτες από τη Φινλανδία και την Ισπανία και έχουμε ήδη αναπτύξει διαδικτυακή συνεργασία μαζί τους καθώς και με το Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων.

 

Κατηγορία sxoleio | 145 Σχόλια »Αφήστε μια απάντηση