Οδηγίες για την Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

 

5ο Γυμνάσιο Ευόσμου,        2310759019,               mail@5gym-evosm.thess.sch.gr

Οδηγίες για την Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr)

 

Αγαπητές μας μαθήτριες Αγαπητοί μας μαθητές Γονείς-Κηδεμόνες

Από τη Δευτέρα 30/3/20020 ξεκινά η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr).

Οι εκπαιδευτικοί , σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο blog του σχολείου, αφού «ανοίξουν» τα μαθήματά τους, σας προσκαλούν να εισέλθετε στην ητάξη τους και το μάθημά τους.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 29/3/2020, 244 μαθητές/τριές μας έχουν εγγραφεί στο sch.gr και αναρτήθηκαν 27 κλειστά μαθήματα.

Σημαντικό: Μέχρι το μεσημέρι της αναγραφόμενης μέρας οι εκπαιδευτικοί που αναγράφονται στο πρόγραμμα, ανεβάζουν το μάθημά τους στην η-τάξη και σας προσκαλούν. Οι γονείς και κηδεμόνες θα δεχθείτε μήνυμα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία σας και οφείλετε να ενημερώσετε τα παιδιά σας.

Οι μαθητές/τριες αφού πατήσετε τον σύνδεσμο https://eclass.sch.gr/main/login_form.php χρησιμοποιείτε τους κωδικούς που δημιουργήσατε για να εισέλθετε στην εφαρμογή.

Επιλέγετε τα μαθήματα και τους/τις εκπαιδευτικούς σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο blog του σχολείου.

Τα μαθήματα είναι επαναληπτικά, περιέχουν οδηγίες, θεωρία ή κείμενα, ασκήσειςδραστηριότητες εμπέδωσης, τεχνικές αυτοαξιολόγησης και αυτοδιόρθωσης.

Κάθε μέρα θα βρίσκετε άλλα μαθήματα.

Προτείνουμε να ολοκληρώνετε τη μελέτη σας την ίδια μέρα για να κρατάτε επαφή με το σχολικό περιβάλλον και τη μάθηση.

Τα μαθήματα είναι απλά, κατανοητά, περιεκτικά και σύντομα.

Τα μαθήματα θα παραμένουν ανοικτά για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα κλειδώνονται, όταν ανεβαίνουν οι καινούριες ενότητες.

Τις δραστηριότητες, τις ασκήσεις και οτιδήποτε άλλο θα το συζητήσετε με τους/τις καθηγητές/τριες σας στη ζωντανή σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα ξεκινήσει από τις 6/4/2020. Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώνονται από το Υπουργείο Παιδείας για αυτόν τον τρόπο εκπαίδευσης. Στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν ό,τι διδαχθήκατε στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση θα λάβετε με άλλη ανακοίνωση.

Μαζί θα αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση!
Μένουμε στο σπίτι και αισιοδοξούμε για το μέλλον!

Η Διευθύντρια                                                                                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ειρήνη Κουμανδράκη