Project διαγωνισμού ρομποτικής

fll

Η ομάδα ρομποτικής θα παρουσιάσει το project (σενάριο) που είναι μια έρευνα ενός επιστήμονα.

Σκοπός της έρευνας είναι, να βρεθούν, ποια βακτήρια μπορούν να αντέξουν την ηλιακή ακτινοβολία και ποια ουσία τα βοηθάει να ανταπεξέλθουν.

ΣΕΝΑΡΙΟ

Επιστήμονας: Καλησπέρα σε όλους σας, σε μια εβδομάδα θα φεύγατε για τη Σελήνη αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με την ακτινοβολία στο διάστημα. Και θα χρειαστώ την βοήθειά σας.

Ασία: Τι θέλετε να κάνουμε;

Ευρώπη: Τι βρήκες ρε μάστορα;

Επιστήμονας: Μαζί με την ομάδα επιστημόνων των Techbots. Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια διαστημική έρευνα σε συνεργασία με εσάς.

Αμερική: OH MY GOD

Επιστήμονας: Υπάρχουν κάποια βακτήρια που στην βιολογία ονομάζονται φωτοσυνθετικά και μπορούμε να τα βρούμε σε οποιαδήποτε πεδινή έκταση και σας προτείνω να πάτε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πεδιάδες της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης.

Αφρική: Και τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς;

Επιστήμονας: Θα πάρετε δείγματα από το χώμα και θα μου τα φέρετε εδώ πέρα για να απομονώσω τα βακτήρια.

Ωκεανία: Και το διάστημα πώς σχετίζεται με αυτήν την έρευνα;

Επιστήμονας: Αφού απομονώσω τα βακτήρια θα τα τοποθετήσω στην ειδική γυάλα των Techbots που την έχω εδώ μπροστά μου.

Ευρώπη: Ω μεγάλε τι έφτιαξαν τα θηρία.

Επιστήμονας: Αποτελείται από μια γυάλα που είναι φτιαγμένη από γυαλί lexan που είναι ανθεκτικό στην πίεση που θα δεχτεί το διαστημόπλοιο όταν θα βγει από την γήινη ατμόσφαιρα. Επίσης θα καλύπτεται από ένα φίλτρο που θα αποτρέπει να εισέρχεται μέσα στην γυάλα που βρίσκονται τα βακτήρια η βλαπτική κοσμική ακτινοβολία που κουβαλάει μαζί της, την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο, τις ακτίνες Χ και ακτίνες Γ.

Αμερική: Mmm interesting!

Επιστήμονας: Επίσης πρέπει αυτό το φίλτρο να ρυθμίζει την θερμική ακτινοβολία έτσι ώστε να δημιουργείται μέσα στην γυάλα μια βιόσφαιρα. Στην συνέχεια η γυάλα θα τοποθετηθεί έξω από το διαστημόπλοιο και μόλις βρεθείτε στο διάστημα θα μπείτε σε τροχιά γύρω από τη σελήνη για μια εβδομάδα. Σκοπός της έρευνας είναι να δούμε ποια βακτήρια μπορούν να αντέξουν την ηλιακή ακτινοβολία και ποια ουσία τα βοηθάει να ανταπεξέλθουν.

 

Αυστραλία: Και έτσι με αυτή την ουσία θα δημιουργηθούν οι νέες αστροναυτικές στολές που θα είναι ανθεκτικές στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αφρική: Υπέροχα!

                                                               20  ΜΕΡΕΣ  ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Ασία: Νι χάο, ύστερα από το ταξίδι μας στην μαγευτική Ελλάδα φέραμε δείγματα που μας ζήτησες

Ευρώπη: Ορίστε χώμα από την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών

Αφρική: Hadadan, χώμα από την πεδιάδα της Θεσσαλίας

Ωκεανία: Here, χώμα από την πεδιάδα Ξάνθης-Κομοτηνής

Αμερική: Τhere you go, δείγμα χώματος από την πεδιάδα Σερρών

Επιστήμονας: Ευχαριστώ πολύ, τώρα αφήστε με να δουλέψω στα δείγματα που μου φέρατε.

2 ΜΕΡΕΣ  ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Επιστήμονας: Απομόνωσα τα φωτοσυνθετικά βακτήρια και τα έβαλα μέσα σε ένα ειδικό χώμα που είναι ο πάτος της γυάλας. Τέλος, πρόσθεσα μέσα στη γυάλα τα απαραίτητα συστατικά για την φωτοσύνθεση. Έτσι έφτιαξα μία βιόσφαιρα μέσα στην γυάλα μέσα στην οποία θα μπορέσουν να ζήσουν τα βακτήρια.

Αφρική: Super, Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε.

Ασία: Χάρη, λοιπόν στους TECHBOTS και στην δικιά σας έρευνα  η ανθρωπότητα και η επιστήμη θα πάει μπροστά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΕΛΟΣ

Ομάδα ρομποτικής  Techbots: Σιδέρης Νίκος (Γ΄τάξη) – Αγγέλου Ραφαήλ, Αρνίδης Νικόλαος, Γεωργάκη Αλεξάνδρα, Καραγιάννης Ηρακλής, Παρασίδης Λάζαρος, Στάγκος Μανώλης, Τσορμπατζόγλου Νίκος (Β΄τάξη) και Φραντζούλης Δήμος(Α΄τάξη).

 

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Project διαγωνισμού ρομποτικής”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.