Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN

Χωρίς τίτλο

«Η ομάδα του CERN» του σχολείου μας με τις συνοδούς καθηγήτριές τους ( Υποδιευθύντρια, Φυσικό και Πληροφορικό) και σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης  πραγματοποίησε με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο την εκπαιδευτική επίσκεψη στο μεγάλο αυτό ερευνητικό κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής από 4-3-19 έως 10-3-19.

Επισκέφτηκε τις υπόγειες εγκαταστάσεις του πειράματοςC.M.S., το Microcosm Museum,το κέντρο Universe of Particles ,τουςεξωτερικούς και  εξωτερικούς  χώρους του CERN, την έκθεση« Σύμπαν των σωματιδίων»(CLOBE),το   CERN CONTROLCENTRE  (Κέντρο Ελέγχου του CERN) και το control room του πειράματος ATLAS. Επισκέφτηκε τις υπόγειες εγκαταστάσεις του πειράματος  Microcosm Museum C.M.S.,το κέντρο Universe of Particles.

 

 

 

        Επισκέφτηκε το Ολυμπιακό μουσείο στη Λωζάνη, την ελληνική πρεσβεία της Βέρνης, όπου η πρέσβης κ.Χαρά Σκολαρίκου, προσηνής και πρόθυμη μας δέχτηκε και μας μίλησε για το έργο της πρεσβείας και τους Έλληνες  που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

 

Περιηγήθηκε στο μουσείο , στο σπίτι του Αϊνστάϊν και  στο μουσείο Τσάρλι Τσάπλιν.

Στο Μιλάνο επισκέφτηκε το Duomo, το θέατρο της Σκάλας και το μουσείο Ντα Βίντσι.

Οι μαθητές γύρισαν ενθουσιασμένοι, γεμάτοι από εικόνες και γνώσεις και ετοιμάζουν ήδη την επόμενη  εκπαιδευτική επίσκεψή τους  στο Cern.