5o Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Μαρ 2020 28

“Πως μπορείτε να στείλετε τις εργασίες σας”

Κατηγορία Εξ αποστάσεως εκπαίδευση ΝΕΑ      | 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Πως μπορείτε να στείλετε τις εργασίες σας”

Οδηγίες για το πώς μπορείτε να στείλετε τις εργασίες σας

Λύστε τις ασκήσεις σας στο τετράδιό σας ή σε χαρτιά Α4.

Εγκαταστήστε στο κινητό σας μια εφαρμογή σάρωσης εγγράφων (π.χ. CamScanner). Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία την εργασία σας (μια μια όλες τις σελίδες) και να μετατρέψετε το αρχείο σε pdf. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο στο google drive ώστε να το έχετε διαθέσιμο και σε κάποιον άλλο υπολογιστή.

Κανονικά οι εργασίες πρέπει να στέλνονται στον καθηγητή μέσα από την πλατφόρμα eclass. Μέσα στο eclass και έχοντας συνδεθεί με τους κωδικούς σας επιλέγετε «Μηνύματα» (από το μενού αριστερά), στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγεται «Νέο μήνυμα μαθήματος» και αφού συμπληρώσετε το Προς (εμφανίζεται το όνομα του καθηγητή) και το Θέμα, στην ένδειξη Συνημμένο αρχείο επιλέγεται το αρχείο με την εργασία σας.

Αν δεν μπορέσετε να στείλετε την εργασία σας μέσω του eclass (επειδή η σύνδεση είναι μερικές φορές δύσκολη) και ο καθηγητής σας έχει δώσει διεύθυνση email στείλτε την εργασία σας εκεί. Μέσα από την εφαρμογή σάρωσης μπορείτε να στείλετε κατευθείαν την εργασία στο email του καθηγητή σας.

Επίσης έχει δημιουργηθεί σε καθέναν από εσάς ένα mail με διεύθυνση τον κωδικό σας@sch.gr Π.χ. το mail μπορεί μα είναι της μορφής a609669@sch.gr. Για να έχετε πρόσβαση στο mail αυτό μπαίνετε στην σελίδα webmail.sch.gr και συνδέεστε με τους κωδικούς σας.

Μέσα από το eclass μπορείτε να στείλετε μηνύματα με απορίες.

Μένουμε σπίτι και μαθαίνουμε καινούριους τρόπους επικοινωνίας…