Οι μαθητές του Δ2 του σχολείου μας με τη συνοδεία εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν το Γηροκομείο της Ο.Χ.Ε.Κ στη Θήβα.
Η κ. Βαρβάρα Τσαλούκη και οι μαθητές της μάζεψαν δεκάδες σακούλες με τρόφιμα που προστέθηκαν σε αυτές του Συλλόγου Γονέων και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, με τα πόδια, φτάσαμε στο γηροκομείο.
Μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και το προσωπικό του ιδρύματος. Ευχετήριες κάρτες, ζωγραφιές, παιδικές φωνές και τραγούδια πλημμύρισαν το χώρο υποδοχής. Στα τραγούδια συμμετείχαν και οι γιαγιάδες σιγομουρμουρίζοντας και διασκεδάζοντας.
Η περιέργεια των παιδιών τα οδήγησε στο εκκλησάκι του ιδρύματος και στο παγώνι που υπήρχε στο προαύλιο. Μάλιστα, το «βάφτισαν» κιόλας. Το όνομα αυτού  ΑΜΦΙΟΝΑΣ, μιας και ήμασταν στο λόφο των τάφων των

παιδιών του Οιδίποδα (Ζήθος και Αμφίων).
Αποχωρώντας μας έμεινε μια γλυκιά ανάμνηση αφού δώσαμε χαρά και ζωή σε κάποιους απόμαχους. Ήταν όμως και ένα μάθημα σεβασμού απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίστηκαν σε δυσκολότερες συνθήκες.
Φύγαμε με την υπόσχεση να τους επισκεφτούμε ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

* Οι φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί δε δείχνουν καθαρά τα πρόσωπα των μαθητών για ευνόητους λόγους. Αν, παρόλα αυτά, κάποιος γονέας επιθυμεί να αποσυρθεί η φωτογραφία που διακρίνεται το παιδί του μπορεί να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα από το ιστολόγιο.