R4C – Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

από 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ Κάτω από: Erasmus+ KA3, R4C, Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 οι μαθητές του Δ1 και Δ2 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο του του ευρωπαϊκού προγράμματος Reflecting 4 Change (R4C) ERASMUS+KA3 με τίτλο “Μέλισσες για το μέλλον – Bees for the future”. Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα: Μέλισσες για το μέλλον – Το παιχνίδι του ιστού της ζωής.

Περιγραφή: Το παιχνίδι του ιστού της ζωής σχεδιάστηκε για να δώσει μια εικόνα της συσχέτισης όλων των ζωντανών οργανισμών με τους πόρους της Γης. Βασίζεται στην παραδοχή ότι όλα τα στοιχεία της Γης αλληλοσυνδέονται και είναι εξίσου σημαντικά για τη λειτουργία του οικοσυστήματός μας.

Οδηγίες για το παιχνίδι του ιστού της ζωής:

https://idiverse.eu/wp-content/uploads/2019/11/4.The-Web-of-Life.pdf

Το παιχνίδι του ιστού της ζωής είναι ένα δυνατό εργαλείο εκμάθησης της ανθρώπινης δραστηριότητας και του αντίκτυπού της στο οικοσύστημα, παρόλα αυτά δεν παρέχει συγκεκριμένο περιεχόμενο για τη ζωή κάθε μαθητή/τριας. Για το λόγο αυτό, αφιερώσαμε χρόνο στο να σκεφτούμε πόσο σημαντικές μπορεί να είναι μεμονωμένες ενέργειες. Τονίσαμε το γεγονός ότι μια επίπτωση που ξεκινά από μια αράχνη ή μια μέλισσα ή ένα μανιτάρι ή οποιαδήποτε άλλο καρτελάκι θα καταλήξει να επηρεάσει ολόκληρο τον ιστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *