ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019

από 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ Κάτω από: Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Αγαπητέ γονέα/ κηδεμόνα,

 Η σχολική χρονιά τελειώνει και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είναι στην ευχάριστη θέση να απαριθμήσει τις δράσεις του  και γι’ αυτήν τη χρονιά.

  • Με την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ο σύλλογος μοίρασε χειροποίητα σπιτικά μπισκότα σε σχήμα πολύχρωμων μολυβιών σε όλους τους μαθητές.
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον κήπο, καθώς τοποθετήθηκε και το αυτόματο πότισμα.
  • Ολοκληρώθηκε η διόρθωση του υπόστεγου – σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του γειτονικού 3ου δημοτικού σχολείου-, που οδηγεί από το σχολείο προς το κυλικείο, καθώς ήταν μεγάλο το πρόβλημα ιδιαίτερα σε περίπτωση βροχής.
  • Μοιράστηκαν συμβολικά χριστουγεννιάτικα δωράκια και χειροποίητα μπισκότα σε όλους τους μαθητές λίγο πριν την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών, ενώ υπήρξε και ένας μικρός χριστουγεννιάτικος μπουφές και προσφορά τσαγιού μετά το πέρας της χριστουγεννιάτικης γιορτής που πραγματοποιήθηκε από την Α’ και Β’ τάξη. Επίσης, τα δώρα στα παιδιά μοίρασε ο γνωστός παραμυθάς (Νίκος Μειντανής) ντυμένος φυσικά Αη Βασίλης. Επιπλέον, ανανεώσαμε κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια και αγοράσαμε ένα καινούριο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  • Η καινούρια χρονιά συνεχίστηκε με την κοπή βασιλόπιτας σε κάθε τάξη ξεχωριστά και φυσικά προσφορά δώρου στον/στην τυχερό/ή.
  • Ακολούθησε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση του αποκριάτικου χορού που φέτος  έγινε σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα  στην αίθουσα ΒΕΡΓΙΝΑ στο Φαληράκι . Στην εκδήλωση υπήρχε και πλούσια λαχειαγορά (130 δώρα), τα περισσότερα από τα οποία συγκέντρωσαν μέλη του συλλόγου γονέων, ενώ συνεισέφεραν και κάποιοι γονείς.
  • Προσφορά ευχετήριων καρτών με αφορμή την γιορτή των τριών Ιεραρχών (προστάτες της Παιδείας) στους μαθητές της Α’τάξης, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά είχαν μοιραστεί παρόμοιες καρτούλες σε όλους τους μαθητές.
  • Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση όλων των μαθητών ( ατομικές και ομαδικές με την τάξη τους) από την εταιρεία ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ.
  • Αγορά 12 μεγάλων αντισηπτικών χεριών, ένα για κάθε τάξη, γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας κατά την περίοδο της έξαρσης της εποχικής γρίπης.
  • Προσφορά σε κάθε μαθητή μιας πλαστικοποιημένης καρτούλας με ευχές με αφορμή την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
  • Αγορά φουλαριών και γραβατών για τους μαθητές του σχολείου μας που θα έπαιρναν μέρος στις παρελάσεις για τις επετείους της 7ης Μαρτίου και της 25ης Μαρτίου. Τα παραπάνω αξεσουάρ θα παραμείνουν στην γκαρνταρόμπα του σχολείου μας για μελλοντική χρήση και από άλλους μαθητές στις παρελάσεις.
  • Προσφορά χυμών και κερασμάτων στους μαθητές κάθε φορά που εκκλησιάστηκαν και μετά από κάθε πραγματοποίησης γιορτής από κάθε τάξη στο θεατράκι του σχολείου μας, για τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην γιορτή ( με αφορμή την γιορτή για την 7η Μαρτίου, 25η Μαρτίου).
  • Πληρωμή του αεροπορικού εισητηρίου για την επίσκεψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κ. Παπαθεοδώρου στο σχολείο μας στις 05.04.19. Επίσης, αγορά και κλήρωση σε κάθε τάξη ενός βιβλίου του παραπάνω συγγραφέα κατά την ίδια μέρα της επίσκεψής του στο σχολείο μας, καθώς επίσης και αγορά ενός συμβολικού δώρου ( πένα), που προσέφερε ο σύλλογος γονέων στον κ. Παπαθεοδώρου.

-Πραγματοποίηση της  μεγάλης φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο γήπεδο ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ στις 07.04.19 στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, προκειμένου να βοηθήσουμε δυο μικρά παιδιά, τον Γιώργο και την Ελευθερία, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Το ποσό που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος από χορηγίες και πώληση εισητηρίων, ανήλθε στο ποσό των 11.126 ευρώ, που ισομοιράστηκε και κατατέθηκε στους λογαριασμούς των γονέων των δυο μικρών παιδιών.

-Προσφορά ευχετήριων καρτών με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα και την γιορτή της μητέρας στις 12.05.19.

– Αγορά 16 σετ αθλητικών ενδυμασιών για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης που πήραν μέρος σε αγώνες στις 15.05.19. Οι παραπάνω στολές θα παραμείνουν στην γκαρνταρόμπα του σχολείου μας για μελλοντική χρήση και από άλλους μαθητές.

– Επίσης, θα γίνει βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και προσφορά δώρου σε κάθε έναν απ’ αυτούς κατά την γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Επίσης, θα μοιραστούν αναμνηστικά με ημερομηνία συνάντησης στους μαθητές-αποφοίτους του σχολείου μας, της Στ τάξης, καθώς και προσφορά μπαλονιών. Τέλος, η χρονιά θα κλείσει με προσφορά παγωτού σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Και ενώ η χρονιά τελειώνει, δεν τελειώνουν μαζί της και οι δράσεις του συλλόγου, καθώς έχουμε έρθει σε επαφή με 2 μοδίστρες και με όποια καταλήξουμε να συνεργαστούμε – όποια μας δώσει καλύτερη προσφορά- θα ετοιμάσει μέσα στο καλοκαίρι κάποιες παραδοσιακές στολές που θα μείνουν φυσικά στη γκαρνταρόμπα του σχολείου μας. Έτσι, δε θα χρειάζεται οι δάσκαλοι να ψάχνουν να βρουν στολές από άλλα σχολεία για τους μαθητές μας κατά την προετοιμασία των σχολικών εορτών για τις εθνικές μας επετείους.( 28η Οκτωβρίου, 7η Μαρτίου, 25η Μαρτίου).

Επίσης, είμαστε στην διαδικασία να αγοράσουμε ή να δώσουμε σε κάποιον μαραγκό να κατασκευάσει 2 υπαίθρια ξύλινα τραπέζια για πικ νικ, προκειμένου να κάθονται τα παιδιά και να παίρνουν το κολατσιό τους. Και αυτά, θέλουμε να τα έχουμε έτοιμα πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς

                                                                                                                                                                                     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *