ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

από 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ Κάτω από: Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

 

Η μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο θεωρείται μια εξαιρετικά κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του παιδιού επειδή θέτει τις βάσεις της μετέπειτα σχολικής του πορείας. Η ομαλή του μετάβαση δεν αποβλέπει μόνο στην ακαδημαϊκή επιτυχία του μαθητή αλλά πρωτίστως στη καλλιέργεια συναισθημάτων κοινωνικής και συναισθηματικής επάρκειας. Είναι σημαντικό λοιπόν η μετάβαση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους να έχουν μια θετική άποψη για το σχολείο και ιδιαίτερα τα παιδιά να έχουν την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές.

Έτσι, λοιπόν, η προετοιμασία των νηπίων για τη νέα πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν από το Σεπτέμβριο είναι απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση. Για το σκοπό αυτό οργανώσαμε, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες σχετικές με το θέμα και υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, στο Β1 τα νήπια του 6ου ΝΓ Πόλεως Ρόδου συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου.
Οι μαθητές του Β1 υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά στην τάξη τους για την υλοποίηση δράσεων με θέμα την “Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο”. Οι μικροί μαθητές γνώρισαν τους χώρους του σχολείου καθώς το νηπιαγωγείο συστεγάζεται με το δημοτικό.

Αρχικά τα νήπια καλωσόρισαν ζεστά η δασκάλα της τάξης και οι μαθητές του Β1. Μπήκαν στην Β1΄ τάξη και η κ. Ειρήνη με τη νηπιαγωγό τους κ. Σουζάνα τους μίλησαν λίγο για το τι θα μάθουν στην πρώτη δημοτικού. Στη συνέχεια οι μαθητές της Β1 τάξη τους μίλησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δυο βαθμίδες. Έπειτα, ξεφύλλισαν τα βιβλία της πρώτης τάξης, συμπλήρωσαν ένα φυλλάδιο με μια απλή άσκηση γλώσσας και μαθηματικών και όλοι μαζί παρακολούθησαν  ένα βίντεο εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχετικά με το μάθημα της γλώσσας. Ακόμα, συνεργάστηκαν και έφτιαξαν μια κατασκευή. Τέλος, οι μαθητές της Β1 τάξης παρέλαβαν ένα δώρο από τα νήπια, μια ομαδική αφίσα την οποία και στόλισαν στην τάξη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *