Αρχική » Σχολικές Δράσεις » C’ Class-Christmas activities

C’ Class-Christmas activities

Καθώς ο Δεκέμβριος προχωρούσε, η ανυπομονησία των παιδιών για τα Χριστούγεννα γινόταν όλο και μεγαλύτερη! 

Κάθε μέρα, μετρούσαμε πόσες μέρες μας μένουν ακόμα και ζωγραφίζαμε την αντίστοιχη ζωγραφιά στο ημερολόγιο της αντίστροφης μέτρησης (Αdvent Calendar), μαθαίνοντας παράλληλα με τους αριθμούς, το αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο λεξιλόγιο.

Κάνοντας κάθε φορά κι από μια νέα δραστηριότητα, μπαίναμε όλο και περισσότερο στο κλίμα των γιορτών.

Μάθαμε και τραγουδήσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ζωγραφίσαμε κάρτες, λύσαμε κρυπτόλεξα, βγήκαμε από λαβυρίνθους, εμπλουτίζοντας το Χριστουγεννιάτικο μας λεξιλόγιο. Κάθε φορά ένας τυχερός κέρδιζε κι ένα σοκολατάκι από το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που είχαμε κρεμάσει στη δανειστική μας βιβλιοθήκη.

Ενδεικτικά δείτε εδώ!

Την τελευταία μέρα κάναμε τον μεγάλο διαγωνισμό που όλοι περίμεναν με αγωνία, με όλες τις Χριστουγεννιάτικες λέξεις που είχαμε μάθει μέχρι τότε! Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός αλλά διασκεδαστικός!
Ο νικητής πήρε ως δώρο  «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» σε comic, μια πολύ όμορφη διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Κ. Ντίκενς, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά μοιράστηκαν γλυκάκια  για να μη φύγει κανένα πικραμένο!
20211022124828 ta christougenna tou skroutz
Στο τέλος, ανταλλάξαμε ευχές και δώσαμε ραντεβού την..επόμενη χρονιά, γιά να μοιραστούμε τα νέα μας από τις διακοπές, αλλά και να θέσουμε τους στόχους μας για το 2022! ( Νew Year’s Resolutions)

.jpg

Μέχρι τότε..

this

 

 

Η βιβλιοθήκη μας

βιβλιοθηκης μας 1

Θα μας βρείτε και στο Facebook

fb

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση