Επίσκεψη των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων στο ΤΙΤΑΝ

Μία πρώτη επαφή με τις επιστήμες είχαν οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων με την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

Με τη βοήθεια του βιωματικού προγράμματος που επινόησε ο «Δημόκριτος», οι μαθητές πειραματίστηκαν με μίγματα, συνέθεσαν άτομα νερού, χλωρίνης, ακετόνης και άλλων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τα στάδια παραγωγής του τσιμέντου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ.

Ήταν μια δημιουργική επίσκεψη.

 Επιμόρφωση σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας

Στα πλαίσια επικαιροποίησης του μνημονίου ενεργειών για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών που εκπόνησε το σχολείο μας,  κάλεσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να ενημερωθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Την Τρίτη 19-11-2019 κατεβήκαμε όλοι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας όπου ο κ. Μάγκας εκ μέρους της Πυροσβεστικής έδωσε χρήσιμες και βασικές  πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τα παιδιά τον παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και έλυσαν τις απορίες τους κάνοντας διαρκώς ερωτήσεις.

Στην συνέχεια ενημερώθηκαν και οι εκπαιδευτικοί εκτενώς για τα θέματα πυρασφάλειας του σχολείου.

Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και εκφράζουμε τις ευχαριστίες  μας στο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας  για την πραγματοποίηση αυτής  της επιφόρφωσης.Κατασκευή ηλιακού φούρνου

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γκαβανάσιου Κ. έφτιαξαν έναν ηλιακό φούρνο!

Έκαναν ομάδες, πήραν φελιζόλ, χάρακες, χαρτί, τζαμάκια, ανασκουμπώθηκαν  και σε λίγη ώρα ο ηλιακός φούρνος ήταν έτοιμος. Έπρεπε όμως να τον βάλουν σε εφαρμογή. Θα ανέβαζε υψηλές θερμοκρασίες ικανές να ψήσουν τις πίτσες που ονειρεύονταν; Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να το δοκιμάσουν.

Την επόμενη μέρα με όλα τα απαραίτητα υλικά τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης  κατευθύνθηκαν στην  κουζίνα-εστιατόριο του σχολείου. Με πολύ μεράκι ετοίμασαν τις πίτσες τους και τις έβαλαν στον φούρνο.

Ο καιρός ήταν νεφελώδης.Το ερώτημα ήταν αν ο φούρνος θα ανέβαζε τη κατάλληλη θερμοκρασία.

Μετά από μία ώρα περίπου, ω του θαύματος!

Το τυράκι έλιωσε και τα παιδιά απόλαυσαν τις πίτσες τους προσδοκώντας βέβαια να βάλουν σε λειτουργία το φούρνο κι άλλες φορές.

 

 

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στη γιορτή μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα γίνει  την Παρασκευή, στις 15/11/2019

και ώρα 9:00 από τους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του  σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε  επίσης ότι την Παρασκευή 15/11/2019 λόγω της γιορτής της επετείου του Πολυτεχνείου  (9:00π.μ. – 10:00π.μ.)

το δρομολόγιο των λεωφορείων διαμορφώνεται ως εξής:

Αναχώρηση από την πλατεία Μονολόφου:   8:30π.μ.

Αναχώρηση από το Μελισσοχώρι (βενζινάδικο):  8:45π.μ.

 Και επιστροφή από το σχολείο μετά τη λήξη της εκδήλωσης: 10:00 π.μ.

 Αναχώρηση από την Ανθούπολη:7:35 π.μ.

 Και επιστροφή από το σχολείο για Ανθούπολη: 9:40 π.μ.(πιθανή ώρα άφιξης στην Ανθούπολη 10:15 π.μ.)

  Λόγω της γιορτής  δεν θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη (7:00 π.μ. -8:00π.μ.) και το Ολοήμερο.                                                                                                                                   

 Ψηφιδωτά: Ένας κόσμος από γυαλί και πέτρα!

Τη Δευτέρα , 4/11/2019 οι μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση ψηφιδωτών στον υπέροχο ναό  του Αγίου Γεωργίου, στη  Ροτόντα.

Εκεί είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αλλά και να συγκρίνουν τα θαυμάσια ψηφιδωτά αντίγραφα της Ραβένας με τα εξίσου υπέροχα ψηφιδωτά της Ροτόντας . Επιπλέον, με τη βοήθεια των ξεναγών αρχαιολόγων ενημερώθηκαν για τη δύσκολη τέχνη των εντοίχιων ψηφιδωτών που κοσμούν τα σπουδαία, αρχαία κτίσματα.

Η επίσκεψή μας έκλεισε με ένα θαυμάσιο περίπατο στα ρωμαϊκά μνημεία της πόλης  αλλά και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση