Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ωραιοκάστρου  και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την αγορά και τοποθέτηση κουρτινών συσκότισης στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου μας. Έτσι καθίσταται πλέον εφικτή η χρήση  προτζέκτορα  απαραίτητο μέσο της σύγχρονης διδασκαλίας.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν τέτοιου είδους συνεργασίες φέρνουν θετικά αποτελέσματα και συμβάλουν στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  για την κάλυψη του κόστους της ημερήσιας εκδρομής  μας  για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30-05-2019 στην Αλιστράτη και στην Κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ.

Ευχαριστούμε  και πάλι για την καλή συνεργασία και τη διαρκή υποστήριξη στο έργο μας.


2o Φεστιβάλ Άνοιξης

Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 του Μάη  με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ  Άνοιξης όλων  των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων  των Σχολείων Μελισσοχωρίου με πλήθος εκδηλώσεων.

Το σχολείο μας συμμετείχε με δημιουργίες  κοσμημάτων για τη γιορτή της μητέρας, με τη συμβολή της εικαστικού του σχολείου μας κ. Βuruiana Mihaela.

Επίσης με ένα μικρό δρώμενο  «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος»  από τους μαθητές της  Β’ τάξης :

Γεωργιάδου Ειρήνη, Κοτοφώλη Μαρίνα, Ράγκου Λουκία, Περπερίδη Λευτέρη και Χουτουριάδη Χρήστο.

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη

 

Την Παρασκευή   10 του Μάη 2019 οι μαθητές /τριες  της Ε΄τάξης του σχολείου μας μαζί  με το δάσκαλος τους  Γκαβανάσιο  Κ.  και την  εκπαιδευτικό της Φ.Α.  Τσίντσιφα Β. πραγματοποίησαν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  μια εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.

………Μόλις φτάσαμε στη λίμνη Κερκίνη μας υποδέχτηκε ο κ. Γιάννης ο υπεύθυνος του Περιηγητικού Οικολογικού Κέντρου. Κατευθυνθήκαμε αμέσως στην αίθουσα ενημέρωσης. Εκεί ακούσαμε και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία  για τη δημιουργία αυτής της τεχνητής λίμνης.πατήστε έδώ

Μετά την επιμόρφωση σειρά τώρα είχε η δράση. Φορέσαμε τα κράνη  μας , ανεβήκαμε στα ποδήλατα και ξεκινήσαμε. Διασχίσαμε μια διαδρομή 10 χλμ δίπλα στη λίμνη. Ήταν πολύ ευχάριστο να ποδηλατούμε αντικρίζοντας άγρια πουλιά, νεροβούβαλους, νούφαρα και άλογα.

Αφού ολοκληρώσαμε τη διαδρομή σειρά τώρα είχε η βαρκάδα. Φορέσαμε τα σωσίβια μας  και επιβιβαστήκαμε στις παραδοσιακές  πλάβες.

Απολαύσαμε τη μαγεία της λίμνης . Φτάσαμε πολύ κοντά στις φωλιές των αργυροπελεκάνων , κορμοράνων σταχτοτσικνιάδων. Ήταν όνειρο να αντικρίζουμε από πολύ κοντά όλα αυτά τα πουλιά.

 

Μετά από την παρατήρηση των πουλιών, ξαποστάσαμε , πήραμε το κολατσιό μας  και τέλος γευτήκαμε  το περίφημο παγωτό από βουβαλίσιο γάλα.

Ήταν μια εκδρομή που τα είχε όλα: επιμόρφωση, δράση, διασκέδαση  και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!
Γεωγραφικά όρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

 

Σας ενημερώνουμε ότι δικαίωμα εγγραφής στο Σχολείο μας  έχουν όσοι μαθητές διαμένουν  στις παρακάτω περιοχές Μελισσοχωρίου:

  • Από τα όρια της κεντρικής εισόδου (Τοπική Κοινότητα Λητής έως τη γέφυρα του Αγ. Ευσταθίου, ένθεν και ένθεν της οδού.
  • Από τη γέφυρα του Αγ. Ευσταθίου (οδός 19ης Ιουνίου) και μέχρι την έξοδο προς το Ωραιόκαστρο (Οδός Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου) και στις περιοχές που βρίσκονται νοτιοδυτικά και αριστερά της κεντρικής οδού (19ης Ιουνίου).
  • Επίσης δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μαθητές που διαμένουν στο Μονόλοφο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση