Οκτ 22
20

“9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού”

λήψης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της “9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022”, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών,  έχοντας ως πρώτο στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών μας,  οργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού στην υγεία όλων μας.

Με βάση το σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ», οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις, ήρθαν σε επαφή με πληθώρα αθλημάτων και αντιλήφθηκαν ότι ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική αλλά και πνευματική απόδοση.

Επιπρόσθετα, έγινε κατανοητό ότι με τη συμμετοχή σε κάποιο άθλημα μπορείς να γίνεις μέλος μιας ομάδας και να μάθεις να επικοινωνείς ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχεις σε μια κοινή προσπάθεια και προς έναν κοινό στόχο. Τέλος, μέσα από τον αθλητισμό ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί  και να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και παράλληλα, να καλλιεργήσει την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διοργάνωση.

Viber 2022 10 04 13 44 35 258       Viber 2022 10 04 13 45 13 108



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *